Διεθνή

Βρετανία: Ολική επαναφορά για την Μπρέιβερμαν – Ο Σούνακ τη διόρισε ξανά υπουργό Εσωτερικών

Βρετανία: Ολική επαναφορά για την Μπρέιβερμαν – Ο Σούνακ τη διόρισε ξανά υπουργό Εσωτερικών

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η 42χρονη Μπρέιβερμαν, παραιτήθηκε μια μέρα πριν από την τέως πρωθυπουργό Λιζ Τρους, αφού παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας του email, εκφράζοντας επίσης ανησυχίες για την κατεύθυνση της κυβέρνησης του Τρας στην επιστολή παραίτησής της

 Η βρετανίδα βουλευτής Σουέλα Μπρέιβερμαν διορίστηκε εκ νέου υπουργός Εσωτερικών την Τρίτη από την πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου παραιτήθηκε από τη θέση της λόγω παραβίασης των κυβερνητικών κανόνων.

Η 42χρονη Μπρέιβερμαν, παραιτήθηκε μια μέρα πριν από την τέως πρωθυπουργό Λιζ Τρους, αφού παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας του email, εκφράζοντας επίσης ανησυχίες για την κατεύθυνση της κυβέρνησης του Τρας στην επιστολή παραίτησής της.

Εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2015, η Μπρέβερμαν θεωρείται ότι ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως τον μόνο τρόπο που η χώρα μπορεί να λύσει τα μεταναστευτικά της προβλήματα και λέει ότι ήταν «όνειρό» της να δει μια πτήση απέλασης αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα.

Είπε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αντικαταστήσει την ΕΣΔΑ με μια ενισχυμένη Βρετανική Διακήρυξη Δικαιωμάτων.

Αφοσιωμένη υποστηρικτής του Brexit, διορίστηκε υπουργός στο Τμήμα Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη συμφωνία διαζυγίου της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Αφού ο Μπόρις Τζόνσον έγινε ηγέτης, αργότερα διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας το 2020, όταν επικρίθηκε από ορισμένους δικηγόρους για το εάν ορισμένες κυβερνητικές πολιτικές ήταν νόμιμες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments