Αθλητισμός

«Φουντώνει» η μάχη του Ολυμπιακού με τη Ναντ για την τρίτη θέση και το Conference League

«Φουντώνει» η μάχη του Ολυμπιακού με τη Ναντ για την τρίτη θέση και το Conference League

Πηγή Φωτογραφίας: Novasports

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τελευταία αγωνιστική οι πρωταθλητές υποδέχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Ναντ, με την οποία διεκδικούν την τρίτη θέση του ομίλου.

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν την Φράιμπουργκ στη Γερμανία (27/10, 22:00), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.Μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, η οποία το βράδυ της Πέμπτης ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Europa-Park Stadion», που θα τη βοηθήσει να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της τρίτης θέσης και της πρόκρισης στο Conference League.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Όλα, όμως, εξαρτώνται και από αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στην Ναντ και την Καραμπάγκ, με τους Γάλλους να υποδέχονται τους Αζέρους. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκονται στην τέταρτη θέση του ομίλου με 1 βαθμό, με τη Ναντ να είναι στην τρίτη θέση με 3 πόντους. Η Φράιμπουργκ είναι στην κορυφή με 12 και η Καραμπάγκ δεύτερη με 7. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χτυπήσει τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά μπορεί και οφείλει να διεκδικήσει την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Conference.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τελευταία αγωνιστική οι πρωταθλητές υποδέχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Ναντ, με την οποία διεκδικούν την τρίτη θέση του ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Γαλλία είχε λήξει με νικητές τους γηπεδούχους (2-1).

«Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική», δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας το στίγμα για το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ.

Ο Ολυμπιακός στο ιδανικό σενάριο, θέλει τη νίκη για να φτάσει τους 4 βαθμούς και να μείνει στο κόλπο της τρίτης θέσης, οποιοδήποτε και εάν είναι το αποτέλεσμα στο Ναντ – Καραμπάγκ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στη Γερμανία, θέλει να μην κερδίσουν οι Γάλλοι τους Αζέρους, αφού με το «Χ» στο «Europa-Park Stadion» θα φτάσουν τους 2 βαθμούς και η Ναντ με νίκη θα βρεθεί στους 6. Μια διαφορά (+4) που δεν καλύπτεται σε μια αγωνιστική.

Ιδανικά, οι Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν η Ναντ να χάσει από την Καραμπάγκ, αφού με νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα ανέβουν στην τρίτη θέση με 5 βαθμούς και η Ναντ θα παραμείνει στους 3. Εάν τα δύο παιχνίδια σε Γερμανία και Γαλλία λήξουν ισόπαλα, η διαφορά των δύο ομάδων θα παραμείνει στους 2 (4 έναντι 2) και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι των δύο ομίλων. Εάν οι Ερυθρόλευκοι κερδίσουν τους Γάλλους, θα τους προσπεράσουν και θα πάρουν το εισιτήριο για το Conference League.

Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού στη Γερμανία και ισοπαλίας στο Ναντ – Καραμπάγκ, οι Ερυθρόλευκοι θα μείνουν στον πόντο και οι Γάλλοι θα φτάσουν στους 4. Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία τους στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, αφού με νίκη των πρωταθλητών οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 4 πόντους.

Σε αυτή την περίπτωση, θα βγουν τα… μπλοκάκια με τα κριτήρια ισοβαθμίας. Ποια είναι αυτά; 1) Μεταξύ τους παιχνίδια (με υποκατηγορίες α. διαφορά τερμάτων και β. καλύτερη επίθεση), 2) Διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 5) Περισσότερες νίκες, 6) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 7) Βαθμοί ποινής, 8) Κατάταξη στην UEFA.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν χάσει στο παιχνίδι της Γαλλίας με 2-1. Εάν κερδίσουν οι Πειραιώτες, οι δύο ομάδες θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα στα μεταξύ του παιχνίδια (σ.σ από μία νίκη). Μετά θα παίξουν ρόλο τα τέρματα. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει στο Καραϊσκάκη με 1-0, οι δύο ομάδες θα έχουν βάλει από δύο γκολ (2-2).

Αρα υπάρχει… ισοπαλία στο κριτήριο που αφορά τα μεταξύ τους παιχνίδια, όπως επίσης και στις υποκατηγορίες α) διαφορά τερμάτων και β) καλύτερη επίθεση, αφού θα έχουν βάλει 2-2 γκολ. Σε αυτή την περίπτωση, πάμε στο δεύτερο κριτήριο που είναι η διαφορά τερμάτων συνολικά στα παιχνίδια του ομίλου.

Μετά από τέσσερα ματς, η Ναντ έχει βάλει δύο γκολ και έχει δεχθεί 10. Αρα είναι στο -8. Ο Ολυμπιακός έχει 1-8. Αρα είναι στο -7. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, περνούν οι Πειραιώτες.

Ακόμα και με ήττα με 1-0 στη Γερμανία και ισοπαλία στο 0-0 στη Γαλλία, ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο κριτήριο, αφού οι Ερυθρόλευκοι και τα «καναρίνια» θα έχουν από -8. Η ομάδα του Μίτσελ με νίκη (σ.σ ακόμα και 1-0), θα πάρει την τρίτη θέση.

Εάν οι Ερυθρόλευκοι χάσουν με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά στη Γερμανία και έρθει ισοπαλία το Ναντ-Καραμπάγκ, οι πρωταθλητές την τελευταία αγωνιστική θα θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά (σ.σ 2-0, 3-1, 4-2 κτλ), για να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων (σ.σ στα μεταξύ τους ματς), αφού το παιχνίδι στο «Ντε Λα Μπουζουάρ» είχε έρθει 2-1. Οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν βάλει περισσότερα γκολ από τους Γάλλους στα μεταξύ τους παιχνίδια και θα πάρουν την τρίτη θέση, αφήνοντας στην τέταρτη τη Ναντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments