Πολιτική

Τσίπρας για Λούλα: Νίκη για τη δημοκρατία και τον αγώνα των αριστερών

Τσίπρας για Λούλα: Νίκη για τη δημοκρατία και τον αγώνα των αριστερών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συγχαρητήρια στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας εκφράζει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγχαρητήρια στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας εκφράζει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι η νίκη του Λούλα «ενάντια στην ακροδεξιά, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο».

Στο νήμα η επικράτηση Λούλα

Στο νήμα επικράτησε τελικά ο Λούλα έναντι του Μπολσονάρου, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα στην πιο μεγάλη και πολυπληθέστερη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο υποψήφιος της αριστεράς εκλέγεται στο προεδρικό αξίωμα με μόλις 50,9% έναντι 49,1% του απερχόμενου Προέδρου της Βραζιλίας, Μπολσονάρου. Σύμφωνα με την Εθνική Εφορευτική Επιτροπής της χώρας, τα αποτελέσματα είναι επίσημα και, με βάση το Ανώτατο Εκλογοδικείο, η διαφορά πρέπει να θεωρείται ως μη αναστρέψιμη.

Ήδη, πρόεδροι κυβερνήσεων και κρατών έσπευσαν να συγχαρούν τον υποψήφιο της αριστεράς, ο οποίος επανέρχεται στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της Βραζιλίας για μία τρίτη φορά μετά από δύο θητείες από το 2003 έως το 2010. Ανάμεσα στους πολιτικούς ηγέτες που συνεχάρησαν τον 77χρονο συνδικαλιστή βρίσκονται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Πρόεδρος της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι.

Η προεκλογική αντιπαράθεση έγινε μέσα σε μια ακραία πολωμένη ατμόσφαιρα, με ανταλλαγές βαρύτατων προσωπικών χαρακτηρισμών, οι οποίοι πήραν ακόμη και τη μορφή ύβρεων.

Το πρώτο ζήτημα, που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο νεοκλεγείς Πρόεδρος, είναι η αμφισβήτηση του ίδιου του εκλογικού αποτελέσματος από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται συχνά και ως «τροπικός Τραμπ». Ο απερχόμενος πρόεδρος αμφισβητεί συνεχώς, εδώ και ένα χρόνο, την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σε σημείο που πολλοί από τους υποστηρικτές του θέτουν υπό αμφισβήτηση πλέον την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ελπίζεται να μην βρεθούμε ενώπιον εικόνων αμερικανικού Καπιτωλίου, όπως συνέβη μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments