Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ενημέρωση σήμερα για τα νέα εμβόλια

Κορωνοϊός: Ενημέρωση σήμερα για τα νέα εμβόλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόλις 1 στους 4 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει θωρακιστεί με τις απαραίτητες αναμνηστικές δόσεις

Ενημέρωση για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου.

Η ενημέρωση θα γίνει από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόλις 1 στους 4 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει θωρακιστεί με τις απαραίτητες αναμνηστικές δόσεις.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 806.110 εμβολιασμοί δεύτερης και τρίτης αναμνηστικής δόσης. Από αυτούς οι 690.124 αφορούσαν άτομα άνω των 60 ετών, περίπου το 22,5% αυτής της ηλικιακής ομάδας, μιας ομάδας που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε θανάτους λόγω covid, πάνω από 90%.

Η ανταπόκριση δε στην αναμνηστική δόση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι εντυπωσιακά χαμηλή. Έχουν εμβολιαστεί 58.860 άτομα με το εμβόλιο της Pfizer που περιλαμβάνει και την υποπαραλλαγή ΒΑ.1 και άλλα 193.223 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer BA.4 και ΒΑ.5.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί περίπου 70.000 ραντεβού, αριθμός που κατά τους ειδικούς, υποδηλώνει λανθασμένο εφησυχασμό, χαμηλά αντανακλαστικά λόγω της ύφεσης της πανδημίας αλλα και κόπωση του πληθυσμού από την παρατεταμένη κανονικότητα της εγρήγορσης.

Ενόψει της «καταιγίδας» των νέων υποπαραλλαγών, πάντως, οι ειδικοί θεωρούν πως τα διαθέσιμα εμβόλια πιθανόν να είναι αποτελεσματικά, δεδομένου ότι οι υποπαραλλαγές πηγάζουν από τα στελέχη BA.4 και BA.5 που περιλαμβάνονται σε αυτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments