Αθλητισμός

«Τρένο» η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα

«Τρένο» η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ένωση τρέχει σερί έξι νικών στη φετινή Super League

Η Ένωση τρέχει σερί έξι νικών στη φετινή Super League, «τρελαίνοντας» τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους οπαδούς της, με το μοντέρνο ποδόσφαιρο και την άκρως θελκτική εικόνα που παρουσιάζει στο χορτάρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπειτα από τη νωχελική εκκίνηση στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος, προϊόντος του χρόνου βρήκαν τα πατήματά τους και δείχνουν άλλη ομάδα από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στο νέο γήπεδό  («OPAP Arena») που εξελίσσεται σε απόρθητο φρούριο κι ένα από τα πιο ισχυρά τους ατού.

Η φετινή ΑΕΚ δείχνει πως διαθέτει όλο το «πακέτο» να διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε για τελευταία φορά το 2018.

Κι επειδή οι συγκρίσεις (πάντα και παντού) είναι ωραίο να γίνονται, το SDNA βάζει στο…μικροσκόπιο τους αριθμούς και τα «κυβικά» τη φετινής ομάδας και της ΑΕΚ της σεζόν 2017-18, με «μπούσουλα» και στις δύο περιπτώσεις τα δείγματα των δέκα πρώτων αγωνιστικών στις κούρσες του πρωταθλήματος.  

Δυνατότερη εκκίνηση με +5 βαθμούς

Στη φετινή παράσταση του πρωταθλήματος το κοντέρ των κιτρινόμαυρων «γράφει» 8 νίκες (Λαμία – εκτός  ΠΑΣ Γιάννινα – εντός, Παναιτωλικός – εκτός, Ιωνικός – εντός, Άρης – εκτός, Ατρόμητος – εντός, Λεβαδειακός – εκτός, ΠΑΟΚ- εντός) και δύο ήττες (Βόλος- εντός, Παναθηναϊκός- εκτός) ενώ 24 βαθμοί έχουν πέσει στο σακούλι.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ της σεζόν 2017-18 μέτρησε στα πρώτα δέκα ματς έξι νίκες ( Παναιτωλικός – εντός, ΑΕΛ – εντός, Λαμία – εκτός, Ολυμπιακός, – εντός, Πανιώνιος – εκτός, ΠΑΟΚ – εντός) δύο ήττες (Αστέρας Τρίπολης – εκτός, Ατρόμητος – εντός) και μία ισοπαλία (Ξάνθη – εκτός) με 19 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει πραγματοποιήσει καλύτερη εκκίνηση και πορεύεται με πιο υψηλές ταχύτητες στην πρώτη δεκάδα των αγώνων του πρωταθλήματος, από την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ τη χρονιά του τίτλου.  

Η φετινή ΑΕΚ έχει σημειώσει 19 γκολ κι έχει δεχτεί 4 τέρματα μετά από 10 αγωνιστικές στη Super League.

Και σε αυτούς τους δείκτες είναι ανώτερη από την ομάδα του πρωταθλήματος του 2018 που είχε σημειώσει 6 γκολ λιγότερα (13) κι είχε μαζέψει την μπάλα μέσα από τα δίχτυα της δύο περισσότερες φορές με 6 γκολ παθητικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments