Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση μέχρι 15 Νοεμβρίου η έκπτωση για το επίδομα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση μέχρι 15 Νοεμβρίου η έκπτωση για το επίδομα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ

Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, ώστε μετά να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN TV.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, η πλατφόρμα Myθέρμανση θα ανοίξει εντός Νοεμβρίου και οι περσινοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για να λάβουν προκαταβολή του επιδόματος μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στα καύσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Ο υπουργός Οικονομικών επίσης αποκάλυψε πως ο πληθωρισμός του 2022 θα κλείσει κοντά στο 10%, από 8,8% που εκτιμούσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού ενώ θα επιμείνει ψηλά και το 2023.

Επίδομα θέρμανσης: Τα 6 SOS για εκατομμύρια δικαιούχους

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης φέτος είναι περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά, ενώ πέρυσι ήταν κάτι λιγότερο από 900 χιλ. και αυτό διότι έχουν διευρυνθεί τα περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα αυξηθεί και η βάση για το περιουσιακό κριτήριο, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Το ανώτερο ποσό που μπορεί να λάβει ένα νοικοκυριό είναι τα 800 ευρώ από 750 ευρώ πέρυσι, και το κατώτερο τα 100 ευρώ, όσο ήταν και πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι εφέτος προβλέπεται η χορήγηση διπλάσιου ποσού για εκείνους που θα επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης από κάποιο άλλο καύσιμο θέρμανσης (φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα). Ωστόσο, για αυτούς θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά κριτήρια.

Ποια τα κριτήρια

  • 1. Το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο.
  • 2. Σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
  • 3. Τα περιουσιακά κριτήρια, αυξάνεται πιθανότητα στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία για τον άγαμο, ενώ θα παραμείνει στις 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.
  • Στην περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να λάβει το διπλάσιο ποσό, τότε το κριτήριο είναι 14.000 ευρώ για τον άγαμο και 20.000 ευρώ για τον έγγαμο.
  • Η πρώτη δόση, που θα αφορά του παλαιούς δικαιούχους, θα χορηγηθεί περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και αφού έχει προηγηθεί η υποβολή της σχετικής αίτησης στο myθέρμανση έως το τέλος Νοεμβρίου.
  • Θα ακολουθήσει η πληρωμή των νέων δικαιούχων που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου και η πληρωμή θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments