Πολιτική

Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση εμμένει στο να κερδοσκοπεί απέναντι στον πολίτη»

Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση εμμένει στο να κερδοσκοπεί απέναντι στον πολίτη»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με αφορμή την πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως «εμείς παρακολουθούμε τα μέτρα και θα υπερασπιζόμαστε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τον καταναλωτή και να ρίξει τις τιμές, όπως κάναμε εξάλλου και στη Βουλή».

Με αφορμή την πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως «εμείς παρακολουθούμε τα μέτρα και θα υπερασπιζόμαστε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τον καταναλωτή και να ρίξει τις τιμές, όπως κάναμε εξάλλου και στη Βουλή». Επεσήμανε, ωστόσο, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά για τα οποία «το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο, την ώρα που ακούμε για ελέγχους στην αγορά».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «η μόνη που εμμένει στο να κερδοσκοπεί απέναντι στον πολίτη, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ρίξει τον ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα» μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ως προς την ενεργειακή ακρίβεια, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε εκ νέου τα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας που αποδεικνύουν ότι «τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπάρχουν περίπου 800 εκατ. ευρώ υπερκέρδη των εταιρειών, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα» και επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για «κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, που αποτελεί τη μόνη καθαρή λύση, αλλά η Κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, δεν υιοθετεί».

Αναφορικά, δε, με την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επίστησε την προσοχή των καταναλωτών, καθώς «αυτήν την επιδότηση δεν τη δίνει κανείς άλλος, πέραν από τους ίδιους τους Έλληνες φορολογούμενους. Η Κυβέρνηση, στην ουσία, επιδοτεί τα τιμολόγια από το κέρδος που έχει από τους φόρους».

«Εμείς στηρίζουμε σοβαρές πολιτικές που βοηθούν τους πολίτες. Δεν κάνουμε λαϊκισμό. Και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα προκειμένου να λύσουμε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην καθημερινότητά του», κατέληξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments