Διεθνή

Η Τουρκία έχει γίνει πια μια κατ’ εξοχήν χώρα transit για το παγκόσμιο εμπόριο κοκαΐνης

Η Τουρκία έχει γίνει πια μια κατ’ εξοχήν χώρα transit για το παγκόσμιο εμπόριο κοκαΐνης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο/pixabay

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία έχει γίνει πια μια κατ' εξοχήν χώρα transit

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία έχει γίνει πια μια κατ’ εξοχήν χώρα transit για το παγκόσμιο εμπόριο κοκαΐνης. Από το 2014 ως το 2020, η ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί, ενώ το 2020 μόνο κατασχέθηκαν 2 τόνοι.

Δημοσιεύματα κάνουν ήδη λόγο για το κατά πόσο η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα ακόμα ναρκοκράτος της Μέσης Ανατολής. Στις αρχές του καλοκαιριού η σύλληψη και η απελευθέρωση ενός Τούρκου επιχειρηματία με διασυνδέσεις με την κυβέρνηση για εμπορία ναρκωτικών μετά από ειδοποίηση των γερμανικών αρχών, όπως επισημαίνουν μέσα της αντιπολίτευσης έγινε πολύ διεκπεραιωτικά και για τα μάτια του κόσμου και κυρίως για να μην προχωρήσει περισσότερο η έρευνα για να μην αποδειχθεί η ενοχή ή εμπλοκή ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, μελών της μουσουλμανικής ελίτ και άλλων στενών συγγενών του καθεστώτος Ερντογάν. Ο λόγος για τον Αλί Οσμάν Ακάτ, ιδιοκτήτη εταιρειών καλλυντικών, σε φορτίο παραγγελία του οποίου εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Λειψίας στη Γερμανία, 116 κιλά κοκαΐνης αναμεμειγμένα με σωματίδια σκόνης σιδήρου.

Ο Ακάτ έχει φωτογραφηθεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό του Ερντογάν, του Τσαβούσογλου και του Σοϊλού.

Αυτές οι αποκαλύψεις δείχνουν αν μη τι άλλο ότι οι τελευταίες καταγγελίες του επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσω του Twitter ότι η κυβέρνηση Ερντογάν κάνει τα στραβά μάτια σε διακίνηση ναρκωτικών στην Τουρκία γιατί έχει ανάγκη το μαύρο χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματα, παύει να φαντάζει δημιουργικό αντιπολιτευτικό fiction με στόχο τον επηρεασμό των ψηφοφόρων.

Ο Κιλιτσντάρογλου που έφτασε να αποκαλέσει τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεΐμάν Σοϊλού, Breaking Bad Σουλεΐμάν, συνδέοντας τον με την επιτυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά που περιγράφει πως ένας ευφυής χημικός παράτησε τη νομοταγή αλλά κακοπληρωμένη ζωή για να βγάλει πολλά χρήματα παρασκευάζοντας καλής ποιότητας μεθαμφεταμίνη, κατήγγειλε πράγματα που δύσκολα μπορεί να ξεστομίσει κανείς που έχει σώας τας φρένας χωρίς στοιχεία.

Ο νέος νόμος για την παραπληροφόρηση ωστόσο ήρθε να κάνει τη δουλειά του και επιστρατεύτηκε για να καταλαγιάσει κάπως την διασπορά των καταγγελιών Κιλιντσάρογλου για επιδημία μεταμφεταμινών στην Τουρκία. Ο υποψήφιος για την τουρκική προεδρία, διώκεται για «δημόσια διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών» από τη διεύθυνση της τουρκικής αστυνομίας. Του το είχε εξάλλου υποσχεθεί με ανάρτηση του ο Σοϊλού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments