Αθλητισμός

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για 7+1 δυνατά ντέρμπι

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για 7+1 δυνατά ντέρμπι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία) τα πέντε, πλην της Bundesliga, έχουν τουλάχιστον ένα μεγάλο παιχνίδι στο πρόγραμμα

Η… γαρνιτούρα του ποδοσφαίρου είναι τα ντέρμπι. Είναι αυτό που περιμένουν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων για να δουν. Και η σημερινή Κυριακή (6/11) είναι γεμάτη από δαύτα, σε μια μέρα που υπόσχεται να σας κρατήσει στον καναπέ σας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία) τα πέντε, πλην της Bundesliga, έχουν τουλάχιστον ένα μεγάλο παιχνίδι στο πρόγραμμα. Συν φυσικά το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σε μια πραγματικά γεμάτη Κυριακή όπου η πανδαισία του αθλήματος θα ξεκινήσει από νωρίς.

Το ντέρμπι του Λονδίνου και οι ευκαιρίες των Λίβερπουλ – Τότεναμ

Η αρχή γίνεται από την Αγγλία. Η Τσέλσι θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου στις 14:00. Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα ψάχνει τη νίκη που θα το φέρει ξανά στην κορυφή της προσπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη πλευρά, οι «μπλε» θέλουν να μείνουν στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Λίγο αργότερα, στις 18:30 η Τότεναμ θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους τα άσχημα αποτελέσματα της σεζόν και να κάνουν μία νέα αρχή, ενώ η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα προσπαθήσει να μην χάσει την επαφή με την κορυφή.

«Derby della Capitale» vs «Derby d’Italia»

Δύο τεράστια παιχνίδια αναμένεται να γίνουν για την 13η αγωνιστικής της Serie A. Το ντέρμπι της «αιώνιας πόλης» ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο θα κάνει την αρχή στις 19:00 στο «Ολίμπικο». Οι «τζιαλορόσι» είναι στην 4η θέση με 25 βαθμούς και οι «λατσιάλι» έναν βαθμό πίσω. Συνεπώς ένας ακόμα λόγος για να… πέσουν κορμιά.

Το άλλο ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» είναι 6οι και θέλουν να περάσουν στις θέσεις του Champions League, εκμεταλλευόμενοι φυσικά το ντέρμπι της Ρώμης. Όσο για τη «μεγάλη κυρία» θα είναι μιας πρώτης τάξεως μείνει σε επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά και να πάρει ψυχολογία.

Η «μάχη» της Ανδαλουσίας

Ένα από τα κορυφαία ντέρμπι στην Ισπανία είναι δίχως άλλο εκείνο ανάμεσα στην Μπέτις και τη Σεβίλλη (22:00). Δύο ομάδες μπορεί να μην έχουν τους τίτλους των άλλων συλλόγων, αλλά οι αναμετρήσεις μεταξύ τους είναι πάντα μια εμπειρία.

Οι βίοι των αντιπάλων είναι αντίθετοι τη φετινή χρονιά. Η Μπέτις βρίσκεται στη ζώνη που οδηγεί στο Champions League, ενώ οι Σεβιγιάνοι είναι στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος με μόλις δέκα βαθμούς, συνεπώς μια νίκη θα τους δώσει ώθηση για τη συνέχεια.

Δύο ματσάρες σε Γαλλία και Ολλανδία

Άλλα δύο παιχνίδια με ιστορία είναι για τη Ligue 1 και την Eredivisie. Η Μαρσέιγ υποδέχεται τη Λιόν (21:45). Δύο μεγάλες ομάδες που πλέον δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας τους. Οι Μασσαλοί είναι στην 5η θέση και κυνηγούν να βρεθούν στις θέσεις του Champions League, ενώ από την άλλη πλευρά η Λιόν είναι 8η με 20 πόντους.

Τέλος, στην Ολλανδία ο Άγιαξ θα αντιμετωπίσει την PSV (17:45). Ο «Αίαντας» είναι στην κορυφή με ματς λιγότερο έχοντας 28 πόντους, ενώ η Αϊντχόφεν είναι στο -1. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει ποια ομάδα μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι «αιωνίων» στα μέρη μας

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός το ντέρμπι της Superleague. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη για να αυξήσουν τη διαφορά τους και να συνεχίσουν το αήττητο. Από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν το «διπλό» για να πάρουν ώθηση ενόψει της συνέχειας και να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments