Διεθνή

Σοκ στη Γαλλία: Καρδινάλιος παραδέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης – Συνολικά 11 επίσκοποι ελέγχονται

Σοκ στη Γαλλία: Καρδινάλιος παραδέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης – Συνολικά 11 επίσκοποι ελέγχονται

Πηγή Φωτογραφίας: cbc

Συνολικά 11 επίσκοποι ή πρώην επίσκοποι, βρίσκονται επί του παρόντος στο στόχαστρο ερευνών για κακοποίηση

Ο Γάλλος καρδινάλιος Ζαν-Πιερ Ρικάρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε κακοποιήσει ένα 14χρονο κορίτσι πριν από δεκαετίες και ότι θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του.

«Πριν από τριάντα πέντε χρόνια, όταν ήμουν ιερέας ενορίας, συμπεριφέρθηκα με καταδικαστέο τρόπο σε ένα νεαρό κορίτσι ηλικίας 14 ετών. Η συμπεριφορά μου οδήγησε αναπόφευκτα σε σοβαρές και διαρκείς συνέπειες για το άτομο αυτό», ανέφερε ο Ρικάρ σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρικάρ ζήτησε συγχώρεση και δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του και θα είναι στη διάθεση των νομικών και εκκλησιαστικών αρχών. Διετέλεσε επίσκοπος στη νοτιοδυτική περιοχή του Μπορντό από το 2001 έως το 2019.

Συνολικά 11 επίσκοποι ή πρώην επίσκοποι, μεταξύ των οποίων ένας πρώην επίσκοπος στο Κρετέϊγ κοντά στο Παρίσι, ο Μισέλ Σαντιέ, βρίσκονται επί του παρόντος στο στόχαστρο ερευνών για κακοποίηση, δήλωσε ο Ερίκ ντε Μουλαίν-Μποφόρ, επικεφαλής της διάσκεψης των Γάλλων επισκόπων, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Ο ίδιος διάβασε τη δήλωση του Ρικάρ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πρόκειται για τις τελευταίες αποκαλύψεις που πλήττουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία έχει συγκλονιστεί από υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο, συχνά με θύματα παιδιά, τα τελευταία 20 χρόνια.

Στη Γαλλία πέρυσι, μια ανεξάρτητη έρευνα ανέφερε ότι ο γαλλικός κλήρος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 200.000 παιδιά τα τελευταία 70 χρόνια, και οι συντάκτες της δήλωσαν ότι η Καθολική Εκκλησία έκανε τα στραβά μάτια για πολύ καιρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments