Διεθνή

Τουρκία: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο Βούλγαρου συνοριοφύλακα

Τουρκία: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο Βούλγαρου συνοριοφύλακα

Πηγή Φωτογραφίας: hrw

Η Βουλγαρία έχει αναπτύξει περίπου 350 στρατεύματα κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσει την αστυνόμευση των συνόρων και να καταπολεμήσει την αυξανόμενη εισροή μεταναστών

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο υπόπτους για τον θανάσιμο πυροβολισμό Βούλγαρου αστυνομικού στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ιβάν Ντεμερτζίεφ δήλωσε ότι ο αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά από την κατεύθυνση μιας ομάδας μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα του, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κυβερνήτη στην τουρκική μεθοριακή επαρχία Αδριανούπολης ανέφερε ότι ένα κυνηγετικό όπλο και οβίδες που χρησιμοποιήθηκαν στον πυροβολισμό βρέθηκαν στην κατοχή των υπόπτων, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ντεμερτζίεφ είπε ότι πυροβολισμοί έπεσαν το βράδυ της Δευτέρας από το τουρκικό έδαφος κατά ενός αξιωματικού της συνοριακής αστυνομίας και ενός στρατιώτη που περιπολούσε τμήμα των νοτιοανατολικών συνόρων της χώρας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος επιθεωρούσε ένα άνοιγμα στον φράχτη κατά μήκος των συνόρων, πέθανε επί τόπου. Ο στρατιώτης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, ανταπέδωσε τα πυρά αφού άκουσε 10-15 πυροβολισμούς και μια ομάδα ύποπτων μεταναστών υποχώρησε, δήλωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι.

“Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ακραία επιθετικότητα…Αυτή είναι η πρώτη επίθεση με πυροβόλα όπλα από μετανάστες”, είπε στους δημοσιογράφους ο Ντερμεντζίεφ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο του συμβάντος.

«Από εδώ και στο εξής θα είμαστε ασυμβίβαστοι απέναντι σε όποιον θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των αξιωματικών μας», είπε.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο μεγάλη ήταν η υποτιθέμενη ομάδα ή αν ένα ή περισσότερα άτομα άνοιξαν πυρ εναντίον του αξιωματικού και του στρατιώτη.

Ο Ντερμεντζίεφ είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν και να αναζητήσουν τους δράστες και ότι θα τους ζητήσει να καταπολεμήσουν πιο ενεργά τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Η Βουλγαρία έχει αναπτύξει περίπου 350 στρατεύματα κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσει την αστυνόμευση των συνόρων και να καταπολεμήσει την αυξανόμενη εισροή μεταναστών.

Η Βουλγαρία αποτελεί μία από τις διαδρομές που χρησιμοποιούν οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν σκοπεύουν να παραμείνουν στο φτωχότερο κράτος μέλος του μπλοκ, αλλά να μεταβούν σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments