Πολιτική

Οι Ε.Κ.Ο. της ΝΔ τιμούν την ιστορία τους αλλά έχουν και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Οι Ε.Κ.Ο. της ΝΔ τιμούν την ιστορία τους αλλά έχουν και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
Ο Νίκος Χ. Παγώνης είναι Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας

Οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις ( Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας εκ φύσεως αποτελούν ένα σταυροδρόμι, στο οποίο συναντιούνται η ιστορία της Παράταξης με την πολυπλοκότητα της εποχής μας και του σύγχρονου εργασιακού τοπίου.

Από τη μία πλευρά, οι Ε.Κ.Ο. οφείλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής, να συμμετέχουν, να συνομιλούν με την κοινωνία, να προσεγγίζουν τα ζητήματα με σύγχρονα εργαλεία πολιτικής και να αντλούν τεχνογνωσία ώστε να διασυνδέουν και να μεταφέρουν, με πορίσματα προερχόμενα από τους ίδιους τους εργαζόμενους-μέλη των Ε.Κ.Ο., τα ειδικότερα εργασιακά ζητήματα και τους προβληματισμούς των εργαζομένων στην κομματική ηγεσία, ώστε να αναζητηθούν στη συνέχεια επωφελείς, εφικτές και χρήσιμες λύσεις για τους εργαζόμενους. Εργαζόμενους που προέρχονται από όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας αλλά και όπου υπάρχει ελληνισμός, εφόσον στις Ε.Κ.Ο. συνυπάρχουν, για παράδειγμα, οι Υπάλληλοι στους Θεσμούς της Ε.Ε. με τους Πυροσβέστες. Οι καθηγητές Α.Ε.Ι. με τους Βενζινοπώλες. Οι Απόστρατοι  Ενόπλων Δυνάμεων με τους Επιστήμονες Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ναυτιλία με την Κεντρική Αγορά. Οι Συνταξιούχοι Δημοσίου με τις Σχολές Οδήγησης. Οι οργανώσεις Ναυπηγείων και ΟΛΠ με τις οργανώσεις του ΕΚΑΒ.

Η ευημερία του ενός και της κάθε επαγγελματικής ομάδας περνάει από την ευημερία του κάθε άλλου και της κάθε άλλης επαγγελματικής ομάδας και η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα κόμμα ανοιχτό προς όλους τους πολίτες, με ισότιμο ενδιαφέρον για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Γι’ αυτό και οι Ε.Κ.Ο. βρίσκονται σε μία διαρκή διαβούλευση και ζύμωση με την κοινωνία, με συναντήσεις με επαγγελματίες προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του εκάστοτε κλάδου σε μια εποχή διαδοχικών και αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων αλλά και συναντήσεις με επικεφαλής θεσμικών φορέων. Από τον παραδοσιακό  τσαγκάρη, την ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, τον λογιστή και τον σύμβουλο επιχειρήσεων στους Προέδρους του Τεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από την άλλη πλευρά, οι Ε.Κ.Ο. είναι μία από τις πιο παλαιές Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ιδρύθηκαν σε εποχές δύσκολες για τη ΝΔ, το 1987 επί ηγεσίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και αναπτύχθηκαν από ανιδιοτελείς ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν και δεν πήραν από την Παράταξη. Και επειδή τα στερνά οφείλουν να τιμούν αλλά και να ακούν τα πρώτα, προ ολίγου καιρού οι Ε.Κ.Ο. διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν ιστορικών στελεχών των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ξαναέσμιξε, χωρίς στοιχείο υπερβολής, η «ζωντανή ιστορία» της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη που ανήκουν σε αυτούς που συνήθως αποκαλούμε αφανείς ήρωες καθώς η επίδρασή τους είναι καθοριστικής σημασίας. Άλλοι εξ αυτών έχουν πλέον αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης αλλά παραμένουν ενεργοί πολίτες, ενώ άλλοι εξακολουθούν να επηρεάζουν τον δημόσιο βίο.

Ειπώθηκαν πολλά, ουσιαστικά και σημαντικά από τους περισσότερους από 20 ομιλητές, παρουσία του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκου και του συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Θανάση Νέζη. Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν, οι όποιοι προβληματισμοί καταγράφηκαν και το σίγουρο είναι πως η εμπειρία που προκύπτει μέσα από τους αγώνες της ζωής είναι ανεκτίμητη και μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους και στη ζωή. Δεδομένα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα σε πολλά επίπεδα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και το δυναμικό της.

Ο Νίκος Χ. Παγώνης είναι Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments