Αθλητισμός

Δύσκολο και κομβικό το ματς για τον ΠΑΟΚ…

Δύσκολο και κομβικό το ματς για τον ΠΑΟΚ…

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πόσο παράξενο και ιδιαίτερο είναι αυτό το παιχνίδι που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Ιωνικού..

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον επόμενο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ιωνικό και καταγράφει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν πολύ ξεχωριστή αυτή την αναμέτρηση.

Πόσο παράξενο και ιδιαίτερο είναι αυτό το παιχνίδι που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Ιωνικού… Είναι πολλά τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ξεχωριστή σημασία που έχει για τους ασπρόμαυρους.

Πρώτα απ’ όλα είμαστε στη φάση που κλείνει ένας κύκλος. Ο πρώτος μεγάλος κύκλος αυτής της διαφορετικής σεζόν που θα έχει μία τέτοια αναγκαστική διακοπή λόγω του μουντιάλ. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε ασταθείς ομάδες που έχουν σκαμπανεβάσματα όπως ο φετινός ΠΑΟΚ, το κλείσιμο του πρώτου γύρου που ταυτίζεται και με το φινάλε της πρώτης μεγάλης περιόδου της σεζόν, θα χαρακτηριστεί σε σημαντικό ποσοστό και από τα τελευταία αποτελέσματα.

Κερδίζει ο ΠΑΟΚ τους δύο αγώνες με τον Ιωνικό και το Βόλο, με ενδεχόμενο να ξεπεράσει δύο αντιπάλους στη βαθμολογία και να βρεθεί τρίτος; Όλοι τότε θα πάνε με μία καλύτερη διάθεση στη μεγάλη διακοπή που έρχεται. Με καλή διάθεση και θετική αύρα θα αντιμετωπίσουν την –έτσι και αλλιώς- δύσκολη συνέχεια. Με σχετική ηρεμία και λιγότερη πίεση θα ληφθούν και οι αποφάσεις που χρειάζονται αναφορικά τις αλλαγές του ροστερ.

Χάνει και άλλους βαθμούς ο ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου από ομάδες που θεωρούνται μικρομεσαίες και μαζί χάνει και άλλο έδαφος σε σχέση με τις πρώτες θέσεις; Σε αυτή την περίπτωση θα πάει στη μηνιαία διακοπή έχοντας γύρω του μία συσσωρευμένη γκρίνια και πίεση που θα δημιουργήσει πιο δύσκολες συνθήκες και ενόψει της συνέχειας, αλλά και πιο ασφυκτική κατάσταση σε όλους όσους πρέπει να πάρουν αποφάσεις.

Τα ματς με τον αδικημένο από τη βαθμολογία Ιωνικό και τον εξαιρετικό Βόλο που δίκαια είναι μέχρι τώρα πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, είναι πολύ δύσκολα. Στο κάτω-κάτω με ποιον θα παίξει ο άστοχος ΠΑΟΚ που έχει να βάλει από τρία γκολ και πάνω, εδώ και ένα χρόνο και θα έχει εύκολο έργο;

Οι παραξενιές της Νίκαιας

Ειδικά για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό υπάρχουν και άλλα παράξενα στοιχεία. Είναι η έδρα, η δυναμική και η δύναμη των γηπεδούχων που εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και παίζουν ένα πολύ πιο physical παιχνίδι, το οποίο νομίζω ότι δεν ευνοεί το σύνολο του Λουτσέσκου.

Άλλο κι΄αυτό: Γνωρίζετε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ, μόνο μία ομάδα; Ποια; Τον Ιωνικό! Δεν έχει παίξει πολλές φορές κόντρα στον Ιωνικό, αλλά είναι κι’ αυτή μία από τις συμπτώσεις που προκαλούν μεγάλη εντύπωση ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Να το πάμε στην παράδοση των αγώνων Ιωνικός-ΠΑΟΚ; Περισσότερες είναι οι νίκες της ομάδας του Ιωνικού! Σε ένα σύνολο 17 αγώνων μέχρι τώρα, οι αυριανοί γηπεδούχοι έχουν κερδίσει 7 ματς, πέντε έχουν έρθει ισόπαλα και άλλα πέντε έχει πάρει ο Δικέφαλος του Βορρά. Τα γκολ είναι 22-20!

Από όπου και αν το «πιάσεις» το αυριανό δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ δύσκολο έργο και θα έχει να αντιμετωπίσει αλλά και να κερδίσει πολλούς σύνθετους παράγοντες.

Στα καθαρά αγωνιστικά δεδομένα, ο Λουτσέσκου θα είχε τον ευχάριστο πονοκέφαλο να σκεφτεί πώς και αν έπρεπε να χωρέσει τον Σβααμπ στην αρχική ενδεκάδα του, έναν χαφ που όταν είναι στα καλά του, δίνει μία μεγαλύτερη αμεσότητα στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

(Όταν δεν είναι καλά βέβαια, είναι και πιο επιρρεπής στο λάθος και μαζί πιο τσαπατσούλης σε φάση άμυνας). Από τη στιγμή που ο Κούρτιτς έχει πρόβλημα και μία επιβάρυνση στο γόνατο, όλα δείχνουν ότι μπροστά από την άμυνα το δίδυμο Ντάντας-Σβααμπ θα έχει την ευθύνη να ενώνει τις γραμμές της ομάδας.

Σε τόσο σκληρό ματς όπως αυτό που περιμένουμε αύριο η λογική λέει και… Ντόουγκλας Αουγκούστο. Τον μόνο ίσως παίκτη του ΠΑΟΚ που μπορεί και αντέχει και προλαβαίνει να είναι δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2 της άμυνας, να είναι οκτάρι στο 4-3-3 της αρχικής φάσης του build up και δεκάρι όταν η ομάδα έχει κατοχή κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Πολλά πράγματα μαζί, που από τη στιγμή κατά την οποία ο ΠΑΟΚ δεν έχει ποιοτικό δεκάρι για να προσαρμοστεί επάνω του, ψάχνει τις εναλλακτικές και σε τέτοια –πιο σκληρά ματς- προτιμάται ο Ντόουγκλας. Έστω και αν κοντά στην αντίπαλη περιοχή έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments