Διεθνή

Μεχμέτ Οζ: Ήττα για τον τηλεγιατρό και “εκλεκτό” του Ερντογάν – Στον δημοκρατικό Φέτερμαν η Πενσιλβάνια

Μεχμέτ Οζ: Ήττα για τον τηλεγιατρό και “εκλεκτό” του Ερντογάν – Στον δημοκρατικό Φέτερμαν η Πενσιλβάνια

Πηγή Φωτογραφίας: INTERCEPT

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, σύμφωνα με τα αμερικάνικα δίκτυα ο Φέτερμαν θα είναι ο νικητής στη μάχη της Πενσιλβάνια

Εκτός βγαίνει ο Τούρκος τηλεγιατρός και “εκλεκτός” του Ερντογάν, Δρ. Μεχμέτ Οζ, ο οποίος χάνει την έδρα του στη Γερουσία για την Πενσιλβάνια, παραδίδοντάς την στους Δημοκρατικούς και τον Τζον Φέτερμαν.

Σύμφωνα με το NBC η νίκη αυτή ενδεχομένως να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για τον έλεγχο της Γερουσίας ενώ είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, σύμφωνα με τα αμερικάνικα δίκτυα ο Φέτερμαν θα είναι ο νικητής στη μάχη της Πενσιλβάνια.

Ο Φέτερμαν νίκησε τον τηλεοπτικό γιατρό Μεχμέτ Οζ, τον οποίο υποστήριζε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η μονομαχία μεταξύ Φέτερμαν και Οζ παρακολουθούνταν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εδώ και εβδομάδες και οι δύο υποψήφιοι ήταν πρόσφατα κοντά στις δημοσκοπήσεις. 

Ο Φέτερμαν, με τα τατουάζ του και την κουκούλα με την υπογραφή του, θεωρήθηκε ειδικός υποψήφιος από τους Δημοκρατικούς. Ο ντόπιος πολιτικός υπέστη εγκεφαλικό πριν από λίγους μήνες, τις συνέπειες του οποίου υποφέρει μέχρι και σήμερα. 

Ο 53χρονος αριστερός πολιτικός είχε μεγάλες δυσκολίες στη μοναδική τηλεοπτική μονομαχία με τον 62χρονο Οζ, ο οποίος έγινε γνωστός ως καλεσμένος ειδικός στα σόου της Oprah Winfrey. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτέθηκαν επανειλημμένα στον Φέτερμαν λόγω της υγείας του και αρνήθηκαν την καταλληλότητά του για το αξίωμα.  

Νιώθει μεγάλη ταπεινοφροσύνη, είπε ο Φέτερμαν στους υποστηρικτές του. «Αυτή η εκστρατεία ήταν πάντα για τον αγώνα για όλους όσοι έχουν χτυπηθεί και ξανασηκώθηκαν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments