Διεθνή

Σον Πεν σε Ζελένσκι: Όταν κερδίσεις, φέρε το πίσω στο Μαλιμπού – Του έδωσε το Όσκαρ

Σον Πεν σε Ζελένσκι: Όταν κερδίσεις, φέρε το πίσω στο Μαλιμπού – Του έδωσε το Όσκαρ

Πηγή Φωτογραφίας: DAILYMAIL

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, 62 ετών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο και είχε ήδη ταξιδέψει στο Κίεβο άλλες δύο φορές

Ο Σον Πεν χάρισε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Όσκαρ του, υπό τον όρο να του το επιστρέψει στο Μαλιμπού όταν το έθνος του βγει νικητής από τον πόλεμο με τη Ρωσία .

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, 62 ετών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο και είχε ήδη ταξιδέψει στο Κίεβο άλλες δύο φορές.

Επιστρέφοντας στην ουκρανική πρωτεύουσα για να δει τον Ζελένσκι, τον οποίο νωρίτερα ανέφερε ως «μεγάλο φίλο» του, ο Πεν κινηματογραφήθηκε να βγάζει ένα από τα Όσκαρ του από μια τσάντα και να το τοποθετεί στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

«Αυτό είναι για σένα», είπε ο ηθοποιός στον Ζελένσκι. «Είναι απλώς ένα συμβολικό ανόητο πράγμα, αλλά αν ξέρω ότι είναι εδώ μαζί σου, τότε θα νιώσω καλύτερα και πιο δυνατός για τον αγώνα…

«Όταν κερδίσεις, φέρε το πίσω στο Μαλιμπού. Θα νιώσω πολύ καλύτερα αν ξέρω ότι ένα κομμάτι μου είναι εδώ», κατέληξε. 

Ο Ζελένσκι, ο οποίος πριν από την είσοδό του στην πολιτική ήταν γνωστός ηθοποιός και κωμικός, ήταν εμφανώς κολακευμένος και δέχτηκε με ευγνωμοσύνη το αγαλματίδιο του Όσκαρ, χαρακτηρίζοντάς το ως «μεγάλη τιμή».

Αργότερα εθεάθη να τοποθετεί προσεκτικά το χρυσό τρόπαιο στο τζάκι του προεδρικού γραφείου του.

Ο Ζελένσκι με τη σειρά του απένειμε στον Πεν, το Ουκρανικό Τάγμα Αξίας για να τον ευχαριστήσει «για την ειλικρινή υποστήριξή του και τη σημαντική συμβολή του στη διάδοση της Ουκρανίας στον κόσμο».

Ο Πεν, ο οποίος κέρδισε δύο βραβεία Ακαδημίας Καλύτερης Ηθοποιού για τις ερμηνείες του στα Mystic River (2003) και Milk (2008), είναι ένας από τους πολλούς εξέχοντες ηθοποιούς των ΗΠΑ που έκαναν το ταξίδι στην Ουκρανία από τότε που ρωσικά τανκς πέρασαν τα σύνορα στις 24 Φεβρουαρίου. .

Του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, όταν  το υπουργείο Εξωτερικών του Βλαντιμίρ Πούτιν τον πρόσθεσε, μαζί με τον Μπεν Στίλερ, σε έναν κατάλογο Αμερικανών πολιτών στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα λόγω της απροκάλυπτης κριτικής του για τη σύγκρουση.

Ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία και ηχογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ όταν η Ρωσία εισέβαλε και αναγκάστηκε να φύγει, περνώντας στην Πολωνία όπως πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες.

Έκτοτε έχει εκφράσει μεγάλο θαυμασμό για τον Ζελένσκι και παραδέχτηκε επίσης ότι σκέφτηκε να πάρει τα όπλα για να πολεμήσει στο πλευρό του ουκρανικού στρατού καθώς συνεχίζει να μάχεται με τις ρωσικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments