Διεθνή

Ρώσος αναλυτής: Ο Πούτιν χάνει την G20 «επειδή φοβάται ότι θα δολοφονηθεί» λόγω Χερσώνα

Ρώσος αναλυτής: Ο Πούτιν χάνει την G20 «επειδή φοβάται ότι θα δολοφονηθεί» λόγω Χερσώνα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου Tass

Αυτός εξάγει ως συμπέρασμα πολιτικός αναλυτής του Κρεμλίνου κοντά στον Ρώσο πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να προσορμίζει στοιχεία των ισχυρισμών του - Έντονες επικρίσεις από υποστηρικτές του Πούτιν για την απόσυρση από τη Χερσώνα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πάει στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί επειδή φοβάται ότι θα τον δολοφονήσουν, ισχυρίστηκε Ρώσος σκληροπυρηνικός πολιτικός αναλυτής, στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

Ο Σεργκέι Μάρκοφ υποστήριξε χωρίς στοιχεία, ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ ή της Ουκρανίας ενδέχεται να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τον Πούτιν στη συνάντηση των προηγμένων οικονομιών, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν φοβάται μην τον ταπεινώσουν, και ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει άλλους ηγέτες μετά την υποχώρηση από τη Χερσώνα γιατί θα προσπαθήσουν να τον πιέσουν σε πλήρη συνθηκολόγηση.

Ο Μάρκοφ είναι μεταξύ ορισμένων επιφανών Ρώσων που επικρίνουν την κυβέρνηση για την παράδοση στη Χερσώνα, μετά την τηλεοπτική ανακοίνωση από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν.

Τα σενάρια

Ο Μαρκόφ έγραψε: «Οι λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν δεν θα πάει στην G20 είναι σοβαροί.

«1) Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόπειρας δολοφονίας του Πούτιν από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ουκρανίας

2) Πιθανότητα εξευτελιστικών καταστάσεων. Για παράδειγμα, κάποιος κοινωνικός ακτιβιστής με αναπηρία γκρεμίζει τον Πούτιν -σαν τυχαία- και όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης εκτοξεύουν μια φωτογραφία με λεζάντα «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είναι πεσμένος στα τέσσερα». «Είμαι βέβαιος ότι μια τέτοια κατάσταση σχεδιάζεται από ορισμένους εντελώς τρελούς Δυτικούς.

«3) Μετά την ήττα στη Χερσώνα, η θέση της Ρωσίας ως μεγάλου κράτους είναι αμφισβητήσιμη. Θα ασκήσουν πίεση και θα απαιτήσουν ήπια συνθηκολόγηση ».

Έντονες αντιδράσεις για την οπισθοχώρηση

Αυτός – μεταξύ άλλων επιφανών Ρώσων- έχει κατακρίνει το καθεστώς για την τελευταία στρατιωτική οπισθοδρόμηση.

Η πολεμική ανταποκρίτρια στο κρατικό κανάλι, Anastasia Kashevarova εξοργίστηκε με το «ποιος και γιατί» παρέδωσε τη Χερσώνα. «Δαγκώσαμε μια τεράστια μπουκιά, δεν καταφέραμε να την καταπιούμε και την ξεράσαμε. Όπως κάναμε στο Ιζιούμ, στο Μπαλακλάγια και στη Λίμαν», δημοσίευσε.

«Ποιο ήταν το σπουδαίο σχέδιο; Και τέλος πάντων, τι σημαίνει «Νίκη» για όλους μας; Τι πρέπει να κάνουμε? Τι αποτελέσματα πρέπει να πετύχουμε; Πού πρέπει να φτάσουμε για να είναι ξεκάθαρο – αυτό είναι, αυτή είναι η Νίκη; Κανείς δεν ξέρει. Νομίζω ότι δεν το γνωρίζουν στο Κρεμλίνο και ούτε στο Υπουργείο Άμυνας ».

Ο Σεργκέϊ Μαρντάν, πολεμικός αναλυτής της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda, προειδοποίησε: «Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση τελειώνει σήμερα με την υποχώρηση από τη ρωσική πόλη Χερσώνα. Και αρχίζει ο μακρύς πόλεμος. Πιστέψτε με, θα αργήσει ».

Ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, διοικητής του φιλορωσικού τάγματος Βοστόκ στο Ντονμπάς, και πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων Alpha της Ουκρανίας, είπε: «Γνωρίζω τουλάχιστον εδώ και δύο εβδομάδες για την τελική απόφαση για την Χερσώνα».

Οι αντιδράσεις ωστόσο είναι αρκετές και αρκετοί μιλούν ακόμα και για προδοσία με τους υποστηρικτές του Ρώσου προέδρου να σπεύδουν να υπεραμυνθούν της απόφασης απόσυρσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το RT και το Sputnik επλήγησαν από ένα κύμα εχθρικών σχολίων που επέκριναν τον Πούτιν και τους διοικητές του για την υποχώρηση και άλλες πολεμικές αποτυχίες.

Η επικεφαλής του κρατικού δικτύου μέσων ενημέρωσης RT Margarita Simonyan, μια από τις πιο πιστές προπαγανδίστριες του Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ένα «πονηρό σχέδιο» στην παράδοση.

Ο «σεφ» του Πούτιν Γεβγένι Προγκόζιν, ο οποίος φημολογείται ότι θέλει να γίνει υπουργός Άμυνας – επαίνεσε τον πολεμικό διοικητή στρατηγό Σεργκέι Σουροκόβιν, λέγοντας: «Φυσικά αυτό δεν είναι ένα νικηφόρο βήμα, αλλά είναι σημαντικό να μην αγωνιούμε, να μην γίνουμε παρανοϊκοί. «Δεν ήταν εύκολη απόφαση που πήρε ο Σουροβίκιν. Αλλά ενήργησε ως άνθρωπος που δεν φοβόταν την ευθύνη».

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Σουροβίκιν σηματοδότησαν την υποχώρηση σε μια ειδική συνάντηση στην οποία απέφυγε να παραστεί ο Πούτιν.

Αντίθετα, ο Ρώσος πρόεδρος εθεάθη να αναζητά “θεϊκή παρέμβαση” σε μια κλινική εγκεφάλου, κάνοντας τον σταυρό του έξω από το χειρουργείο της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας για την 75η επέτειό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments