Αθλητισμός

Κωνσταντέλιας: Ο ΠΑΟΚ πάντα ήξερε τι είχε

Κωνσταντέλιας: Ο ΠΑΟΚ πάντα ήξερε τι είχε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κατά καιρούς κάτι θα πήρε το μάτι σου για εκείνον.

Κατά καιρούς κάτι θα πήρε το μάτι σου για εκείνον. Ανέκαθεν το όνομά του συνοδευόταν από πομπώδεις τίτλους: «Ο 15χρονος που θέλει η Μπαρτσελόνα και φοράει τα ασπρόμαυρα», «Ο 15χρονος Γιάννης Κωνσταντέλιας που ανήκει στον ΠΑΟΚ κι έχει… τρελάνει τη μισή Ευρώπη» και πάει λέγοντας… 

Αφιερώματα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης, «υπόκλιση» του Goal στο «διαμαντάκι του ΠΑΟΚ», αποκαλύψεις για το πώς ενεργοποίησε την Τσέλσι για την απόκτησή του προτού υπογράψει την ανανέωση με τους Θεσσαλονικείς. Πολλή σκόνη, αρκετή φασαρία. Ενδεχομένως και εκνευριστική για όσους δεν γνώριζαν. Που είχαν δει όλοι αυτοί τον Γιάννη Κωνσταντέλια; Πώς μιλούν με περίσσεια άνεση για ένα παιδί από την ηλικία των 15;

Γιατί στην τελική αυτοί που δικαιούνται να μιλούν για τον 19χρονο είναι εκείνοι που έχουν να σου πουν την ιστορία τους. Όπως την έζησαν με τον Γιάννη, δίπλα στον Γιάννη, και από εχθές καμαρώνουν για τον Γιάννη. Για τον 19χρονο που «ανάγκασε» την Νίκαια να τον χειροκροτήσει. Αβίαστα, αυθόρμητα, ως υπόκλιση σε ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που βγάζει γούστα. Γιατί ερωτεύθηκε το ποδόσφαιρο στο δρόμο. Γιατί δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ποδοσφαιριστής. Και δεν θα ήθελε και δεν θα μπορούσε. Και το τελευταίο είναι δική του διευκρίνιση.

Όπως δικαιούται να μιλά ο Κριστιάνο Μπάτσι, ο στενός συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έβαλε πριν από ένα μήνα και βάλε, με μία εντυπωσιακή τοποθέτηση, τον «Ντέλια» στην εξίσωση της κουβέντας. Τουλάχιστον θεωρητικά, γιατί αγωνιστικά μπήκε αργότερα. Αλλά και υπό  αυτό το πρίσμα, γνωρίζοντας το τί λέει με το τί πράττει, η λάμψη του «Ντέλια» υπερίσχυε. Και ο Μπάτσι δεν θα μπορούσε να κρυφτεί. Όλα -όμως- στην ώρα τους:

«Εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Κωνσταντέλιας, που έχει τα φόντα να προβιβαστεί και να γίνει πρωταγωνιστής στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για ένα παιδί με τρομερή ποιότητα, έναν μοντέρνο παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, πλην αυτής του σέντερ φορ. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει πολύ ψηλά και θα αποτελέσει στόχο μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Στον ΠΑΟΚ δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και αυτή η νοοτροπία μου αρέσει πολύ…».

Όπως δικαιούνται να χαμογελούν σε Κύπρο και Πορτογαλία, ενδεικτικά Κρέσπο και Βαρέλα κι όλη εκείνη η «χρυσή» γενιά που είχε στην παρέα των προπονήσεων το «ταλαντούχο αγόρι». Έτσι συνήθιζαν να τον αποκαλούν. Με αυτό το παρατσούκλι. Γιατί όλοι εντός ΠΑΟΚ πάντα ήξεραν για τον «Ντέλια». Το μόνο που απέμενε, ήταν να μάθουν και οι υπόλοιποι… Όπως και έγινε!

Και όπως κάθε ποδοσφαιρικό παραμύθι, όπως αυτό που βιώνει ο «Ντέλιας», (θα) έχει και «δράκους». Αλλά ο μικρός είναι φτιαγμένος από άλλη πάστα και η λάμψη του υπερίσχυε κάθε σκιάς. Ποδοσφαιρικά μιλώντας και μόνο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments