Οικονομία

Η Commission προβλέπει ύφεση για το τέλος του έτους

Η Commission προβλέπει ύφεση για το τέλος του έτους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/energynews

Υπό την επίδραση του καλπάζοντος πληθωρισμού από το τέλος της κρίσης του Covid, η ευρωζώνη ετοιμάζεται να εισέλθει σε ύφεση στο τέλος του έτους, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει σε ύφεση στο τέλος του έτους και προβλέπει δύσκολους μήνες αυτόν τον χειμώνα. Επίσης, οι Βρυξέλλες αναθεώρησαν απότομα τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη για το 2023, στο 6,1%, έναντι μόλις 4% που αναμενόταν μέχρι στιγμής. Κατά συνέπεια, υπάρχει κίνδυνος «αποβιομηχάνισης» στη Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, υπό την επίδραση του καλπάζοντος πληθωρισμού από το τέλος της κρίσης του Covid, η ευρωζώνη ετοιμάζεται να εισέλθει σε ύφεση στο τέλος του έτους, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, η Επιτροπή αναμένει υψηλότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας που συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με την Κομισιόν να κάνει λόγο για το «πολεμικό σοκ».

Ακόμη, τα αποθέματα φυσικού αερίου φαίνονται επαρκή προς το παρόν, αλλά η διακοπή των ρωσικών παραδόσεων και η δυσκολία αντιστάθμισης αυτής της έλλειψης με εισαγωγές από άλλες χώρες θα καταστήσει πιο δύσκολη την αναπλήρωση των αποθεμάτων για το χειμώνα που έχει ήδη φτάσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments