Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Μεγάλες πιθανότητες να σηκώσει την κούπα με Μπέικον

Παναθηναϊκός: Μεγάλες πιθανότητες να σηκώσει την κούπα με Μπέικον

Πηγή Φωτογραφίας: Eurohoops

Πώς και γιατί μεταμορφώθηκε η ομάδα του Ράντονιτς απέναντι στην Μπασκόνι;

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και έτσι μπόρεσε να πετύχει την δεύτερη του νίκη στην Ευρωλίγκα.

Επικράτησε της Μπασκόνια με 98-83 και έγινε αυτό γιατί κατάφερε σε διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού να πάρει μεγάλη βοήθεια από πολλούς παίκτες του. Επτά παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (ή κοντά σε διψήφιο) και αυτό ήταν βασικός λόγος, ώστε να κατακτηθεί η νίκη. Πλέον την άλλη εβδομάδα οι «πράσινοι» πάνε στην Τουρκία για ένα ακόμη «διπλό» κόντρα στην Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει το σχήμα, που του ταιριάζει καλύτερα με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να κάνει πολλές αλλαγές. Ο, τι κι αν έκανε, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα. Το ταμπλό έγραψε 43-38 υπέρ της Μπασκόνια, η οποία είχε πρωταγωνιστές τους Χάουαρντ και Κότσαρ και κομβικό στην δεύτερη περίοδο τον Πιέρια Χένρι. Ο Παναθηναϊκός περίμενε τα περισσότερα και τα πήρε από τον Μπέικον και τον Ουίλιαμς (είχαν από 11 πόντους σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο), αλλά δεν είχε βοήθεια από τα πλέι-μέικερ και τους ψηλούς. Και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και στα ριμπάουντ με τους Βάσκους να παίρνουν τρία περισσότερα.

Στην τρίτη περίοδο η Μπασκόνια προηγήθηκε με 45-38, αλλά ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά σιγά να παίρνει μπροστά. Με τον Ουόλτερς να βάζει για τα καλά την σφραγίδα του, κάνοντας εκπληκτικό δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» πήραν και διψήφια διαφορά, κλείνοντας την τρίτη αυτή περίοδο, προηγούμενοι με 67-59.

Η ομάδα του Ράντονιτς συνέχισε σε αυτό τον ρυθμό και στην τέταρτη περίοδο, έχοντας κι άλλους παίκτες να έχουν μπει στην εξίσωση. Οπως ο Γκριγκόνις και ο Λι. Ο τελευταίος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν κάκιστος, από κει και πέρα, όμως, άγγιξε το τέλειο. Εκανε σίγουρα το καλύτερό του παιχνίδι από τότε, που πήρε τον δρόμο από την Μονακό για το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments