Διεθνή

Η Ρωσία στον αστερισμό του Πριγκόζιν και της ομάδας Βάγκνερ

Η Ρωσία στον αστερισμό του Πριγκόζιν και της ομάδας Βάγκνερ

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου/gurdian

 Πλέον, μετά την απώλεια της Χερσώνας, ο αρχηγός της ομάδας Βάγκνερ δηλώνει, με βάση τις διεθνείς αναφορές, ότι η οργάνωσή του πρόκειται να εκπαιδεύσει ειδική πολιτοφυλακή και να κατασκευάσει οχυρώματα σε ρωσικές περιοχές, που συνορεύουν με την Ουκρανία

Μετά την απώλεια της Χερσώνας, ο Πούτιν αισθάνεται να απειλείται από εκπροσώπους της λεγόμενης «σκληρής» ή «δεξιάς» πτέρυγας. Ο ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκόζιν και η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, που έχει συγκροτήσει αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Στα δεξιά του Β. Πούτιν υπήρχε και συνεχίζει να δρα ένα ακόμη πιο εθνικιστικό σύνολο από πρόσωπα και οργανώσεις. Διατηρούν έντυπα, διαθέτουν άτυπους «ιδιωτικούς στρατούς», συντηρούν ιστολόγια που κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας μα που εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στην ανοχή που επιδεικνύει ο Ρώσος πρόεδρος.

Με ορισμένους από αυτούς τους ακραίους εθνικιστικές, που είναι γνωστοί και ως «σκληροί»,  ο πρόεδρος τη Ρωσικής Ομοσπονδίας ανταλλάσσει συχνά απόψεις και ακούει τις εισηγήσεις τους, οι οποίες συγκλίνουν στην υιοθέτηση μιας ακόμη πιο «σκληρής πολιτικής» τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της ρωσικής κοινωνίας.

Ορισμένοι από αυτούς έχουν σαφείς πολιτικές φιλοδοξίες και είναι από καιρό έτοιμοι να αναλάβουν δράση σε περίπτωση δυσμενούς για τη Μόσχα εξέλιξης της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως συμβαίνει, στην παρούσα συγκυρία, με τον Γ. Πρισκόζιν και την παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, που διευθύνει.

Πλέον, μετά την απώλεια της Χερσώνας, ο αρχηγός της ομάδας Βάγκνερ δηλώνει, με βάση τις διεθνείς αναφορές, ότι η οργάνωσή του πρόκειται να εκπαιδεύσει ειδική πολιτοφυλακή και να κατασκευάσει οχυρώματα σε ρωσικές περιοχές, που συνορεύουν με την Ουκρανία. Ο Πριγκόζιν, γνωστός και ως ο «σεφ του Πούτιν» λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τον κλάδο της εστίασης, δηλώνει, βγαίνοντας δυναμικά μπροστά, ότι η παραστρατιωτική ομάδα Βάγκερ θα βοηθήσει τον πληθυσμό των παραμεθόριων εδαφών της Ουκρανίας να λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση, να δημιουργήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να προετοιμάσει ανθρώπους και να οργανώσει πολιτοφυλακές».

Ο Πριγκόζιν είναι πεπεισμένος ότι το ρεαλιστικό απόφθεγμα «όποιος θέλει ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο» διατηρεί ακέραιη την επικαιρότητά του. Στη ρωσική τάξη πραγμάτων, όπως είναι διαμορφωμένη εδώ και αρκετά χρόνια, τούτο σημαίνει υποστήριξη του ρωσικού στρατού, που μετρά σημαντικές απώλειες στο πεδίο.

Έτσι, η στρατιωτική ομάδα Βάγκνερ δραστηριοποιείται ενεργά στο ουκρανικό μέτωπο, για την υποστήριξη των ρωσικών στρατευμάτων. Η ωμότητα αυτής της ιδιωτικής οργάνωσης υπό τον αδίστακτο Πριγκόζιν φθάνει στο σημείο να περιοδεύει σε φυλακές της Ρωσίας για να στρατολογήσει κρατούμενους για να πολεμήσουν, με αντάλλαγμα μείωση ή και απάλειψη των ποινών.

Δηλαδή, ο Πριγκόζιν, με την ανοχή του Πούτιν και την καθοδήγηση του Πριγκόζιν, βράζει στους δρόμους εγκληματίες και – γιατί όχι; – εμπόρους ναρκωτικών. Η εξέλιξη είναι αδήριτη και ομολογείται από τον ίδιο τον Ρώσο ολιγάρχη με το βλέμμα στο Κρεμλίνο.

Ενδεχομένως, η Ρωσία του Πούτιν να ωχριά σε θηριωδίες και βαναυσότητες μπροστά σε μια Ρωσία του Πριγκόζιν, του Καντίροφ και των άλλων παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments