Διεθνή

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ: Μην κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ: Μην κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: spiegel

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ κάλεσε να μην υποτιμηθεί η δύναμη της Μόσχα παρά τις πρόσφατες επιτυχίες του Κιέβου στο πεδίο της μάχης

 Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιοι όροι είναι αποδεκτοί για τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας ότι η δύναμη της Μόσχας δεν πρέπει να να υποτιμηθεί παρά τις πρόσφατες επιτυχίες του Κιέβου στο πεδίο της μάχης.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρόσφατα ανακαταληφθείσα νότια πόλη Χερσώνα σε αυτό που σηματοδότησε την τρίτη μεγάλη οπισθοχώρηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο.

“Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν σημαντικές δυνατότητες, καθώς και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με αξιωματούχους της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη

“Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Στόχος του Πούτιν είναι να αφήσει την Ουκρανία κρύα και σκοτεινή αυτόν τον χειμώνα. Επομένως, πρέπει να παραμείνουμε στην πορεία”, είπε.

Απηχώντας τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν το Σαββατοκύριακο, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε και πώς θέλει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου.

“Τώρα πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα όσον αφορά στις χαμένες ζωές και τις ζημιές στη χώρα. Επομένως, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει τι είδους όροι είναι αποδεκτοί για αυτούς”, είπε.

«Αυτό που συμβαίνει γύρω από το τραπέζι συνδέεται θεμελιωδώς με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την Ουκρανία και να ενισχύσουμε το χέρι της, ώστε σε κάποιο στάδιο να υπάρξουν διαπραγματεύσεις όπου η Ουκρανία θα επικρατήσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments