Διεθνή

Κρεμλίνο: Το σχόλιο Ζελένσκι «όχι Μινσκ 3» επιβεβαιώνει την απροθυμία διαπραγμάτευσης

Κρεμλίνο: Το σχόλιο Ζελένσκι «όχι Μινσκ 3» επιβεβαιώνει την απροθυμία διαπραγμάτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες, μετά την κατάρρευση των πρώιμων προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός στην Κωνσταντινούπολη κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία «Μινσκ 3» για τον τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Novosti.

Μιλώντας τόσο μέσω βίντεο σύνδεσης στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, όσο κι αργότερα παραθέτοντας τον “δεκάλογο” της φόρμουλας ειρήνης, μεταξύ των όρων  ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτης «συμφωνίας του Μινσκ», μια αναφορά σε δύο αποτυχημένες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Κίεβου και Μόσχας σχετικά με το καθεστώς της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.

“Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να περιμένει, να δημιουργήσει τις δυνάμεις της και μετά να ξεκινήσει μια νέα σειρά τρόμου και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία”, είπε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς την Τρίτη εάν η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν είναι πρόθυμο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: «Απολύτως».

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες, μετά την κατάρρευση των πρώιμων προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός στην Κωνσταντινούπολη κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Η Γερμανία και η Γαλλία μεσολάβησαν στις πρώτες συμφωνίες του Μινσκ – που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015 – για εκεχειρίες στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω πολέμου μεταξύ των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του Κιέβου. Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments