Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Αναμένεται να ζητήσει και να λάβει νέα προθεσμία

Στην 35η τακτική ανακρίτρια οδηγείται σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ωστόσο αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης, θεωρείται υπαίτια για την δολοφονία αρχικιά της 3,5 ετών κόρη της, στις 13 Απριλίου 2019 ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και μετέπειτα της μόλις έξι μηνών κορούλας της στις 21 Μαρτίου 2021.

Η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε από τις φυλακές στις 25 Οκτωβρίου στο ανακριτικό γραφείο και έλαβε από την Ανακρίτρια προθεσμία για σήμερα. Η 34χρονη που αρνείται τις κατηγορίες είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους, η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί “μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη” που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια. Η πλευρά της κατηγορούμενης φαίνεται να έχει στη διάθεση της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments