Διεθνή

Μεντβέντεφ για πυραύλους στην Πολωνία: Η Δύση πλησιάζει στον παγκόσμιο πόλεμο

Μεντβέντεφ για πυραύλους στην Πολωνία: Η Δύση πλησιάζει στον παγκόσμιο πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έκανε παράλληλα λόγο για υποτιθέμενο πυραυλικό χτύπημα - Η Ρωσία έχει διαψεύσει ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η υποτιθέμενη όπως τη χαρακτήρισε πυραυλική επίθεση σε πολωνικό έδαφος έδειξε ότι η Δύση πλησιάζει σε έναν άλλο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το περιστατικό με το υποτιθέμενο από την Ουκρανία «πυραυλικό χτύπημα» σε πολωνική φάρμα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει στον παγκόσμιο πόλεμο», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Twitter.

Διάψευση ρωσικού υπουργείου Άμυνας

 Οι αναφορές των πολωνικών ΜΜΕ, καθώς και οι δηλώσεις αξιωματούχων για υποτιθέμενη πτώση ρωσικών πυραύλων στο έδαφος της Πολωνίας, αποτελούν προβοκάτσια με στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι τα θραύσματα, τα οποία  δημοσιεύτηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε μια πολωνική εγκατάσταση σιτηρών περίπου 6 χιλιόμετρα (4 μίλια) από τα ουκρανικά σύνορα και σκότωσε δύο ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments