Διεθνή

POLITICO: Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα στην G20

POLITICO: Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα στην G20

Πηγή Φωτογραφίας: Le Figaro

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπαλί, ο Ερντογάν είπε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά του Αιγαίου «δεν έχει νόημα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε την κερκίδα του G20 για να επαναλάβει τις απειλές κατά της Ελλάδας την Τετάρτη, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία «μπορεί να έρθει ξαφνικά μια νύχτα» και ότι ο γείτονάς της θα πρέπει «να προσέχει τη θέση της» και «να θυμάται την ιστορία».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπαλί, ο Ερντογάν είπε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά του Αιγαίου «δεν έχει νόημα», προσθέτοντας ότι «όλα τα αεροπλάνα και τα όπλα που θα έρθουν δεν θα είναι χρήσιμα».

Ο Ερντογάν έχει εντείνει τη ρητορική του κατά της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες, εν μέσω αυτού που η Άγκυρα θεωρεί ως αυξανόμενη στρατιωτική συσσώρευση στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, κοντά στην ακτογραμμή της Τουρκίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν εκστομίζει αυτή τη συγκεκριμένη απειλή, η οποία είναι μια αναφορά στο «Bir Gece Ansızın Gelebilirim», ένα τραγούδι δημοφιλές κατά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Κύπρο το 1974.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ερντογάν είχε ήδη πει ότι η Τουρκία θα μπορούσε «να έρθει ξαφνικά μια νύχτα», οδηγώντας την Αθήνα να κάνει συγκρίσεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

`«Κινδυνεύουμε να γίνουμε ξανά μάρτυρες μιας κατάστασης παρόμοιας με αυτή που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή σε κάποιο άλλο μέρος της Ηπείρου μας», έγραφε τότε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε επιστολές του προς το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Τον Σεπτέμβριο, η ΕΕ εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα σχόλια του Ερντογάν, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τα χαρακτήρισε «μη βοηθητικά» και επανέλαβε ότι η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου «δεν αμφισβητείται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments