Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μάριος Ευθυμιόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί – Όριο ο Δνείπερος

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International αναφέρθηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί - Όριο ο Δνείπερος

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero, με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί – Όριο ο Δνείπερος.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

“Στο μακρά συνέχεια και στο Δνείπερο ποταμό. Είναι η γεωγραφία της Ουκρανίας τέτοια η οποία μπορεί να εξασφαλίσει την επιχειρησιακή επάρκεια και την χρονική επάρκεια ενός αντίστοιχου πολέμου έτσι όπως εξελίσσεται και από τις δύο πλευρές δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ποταμό για τη δική τους άμυνα και ασφάλεια. Ο πόλεμος θα παιχτεί στο ποιος θα καταλήψει τον ποταμό και εφόσον οι Ρώσοι μπορέσουν και εξασφαλίσουν την περιοχή ανατολικά του Δνείπερου ποταμού κάπου εκεί θα σταματήσουν. Αυτό συνεπάγεται από τις περιοχές που έχουν ήδη καταληφθεί μέχρι τον Δνείπερο ποταμό θα θέλουν αυτοί να εξασφαλίσουν μια ζώνη ασφαλείας γύρω στα 300 χλμ ούτως ώστε να μπορούν αργότερα να κάνουν τα δικά τους σχέδια. Κάτι τέτοιο είναι γεγονός το οποίο διαμορφώνει γεωπολιτική και γεωγραφία στην περιοχή εκεί και δεν είναι τυχαίο βεβαίως ακόμη και τα πανεπιστήμια τους έχουν χτίσει πάνω στην εκμάθηση των νέων επιστημών πάνω στη γεωπολιτική γεωγραφία” σημείωσε ο κ. Ευθυμιόπουλος.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Για τον πόλεμο

“Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι έχει τελειώσει ο πόλεμος αναφορικά με τη Χερσώνα αυτό είναι το πρώτο και το δεύτερο είναι ότι η δικιά μου η άποψη εξαρχής ήταν ότι πάνε για την Οδησσό. Οι περιοχές έτσι όπως είναι η Χερσώνα μπορεί να είναι σημαντική στο γεωπολιτικό και γεωγραφικό χάρτη αλλά μπορεί να είναι και πολύ σημαντική στο να μπορέσει να υπάρξει μια αλλαγή στρατηγικής προσέγγισης των στρατευμάτων. Από την άλλη πλευρά για να είμαστε και σωστοί και ορθοί η πίεση των Ουκρανών και των Ουκρανικών δυνάμεων είναι αυτές οι οποίες ουσιαστικά έφεραν πίσω τους Ρώσους από τη Χερσώνα.