Πολιτική

Μηταράκης για Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Μηταράκης για Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η Ελλάδα ξέρει να φυλάει τα συνόρά της ενώ η συμπεριφορά του έχει και τα όριά της.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Μηταράκης, υπό τη σκιά του διπλωματικού επεισοδίου που πρωταγωνίστησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας και η Λιβύη, επικρότησε τους χειρισμούς Δένδια ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από την επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει και ένα όριο στο πόσο θα ανεχόμαστε από την Τουρκία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός υβριδικού πολέμου από την Άγκυρα, με το μεταναστευτικό ως κύριο «όπλο», ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας».

Καλώς έπραξε ο κ.Δένδιας στη Λιβύη

Για το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια: « Η Ελλάδα διατηρεί σχέση με την ορθά αναγνωρισμένη αρχή της χώρας και πολύ σωστά, ο κ. Δένδιας όταν είδε ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα γινόταν όπως αρχικά είχε προγραμματίσει, καλώς την ακύρωσε. Σας θυμίζω, το Τουρκολυβικό μνημόνιο έχει υπογραφεί από μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καν την εξουσιοδότηση να υπογράψει κάτι τέτοιο, όπως έχουν τονίσει και το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά οι Διεθνείς Οργανισμοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments