Πολιτική

Πολυτεχνείο: Ο αγώνας για δημοκρατία διαρκής και απαιτητικός το μήνυμα της Σακελλαροπούλου

Πολυτεχνείο: Ο αγώνας για δημοκρατία διαρκής και απαιτητικός το μήνυμα της Σακελλαροπούλου
Τις πύλες του Πολυτεχνείου πέρασε νωρίς το πρωί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τις πύλες του Πολυτεχνείου πέρασε νωρίς το πρωί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι για την για την 49η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης. Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας» κατέληξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών. Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας θα είναι δρακόντεια, καθώς επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ θα γίνει και χρήση ελικοπτέρων και drones. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα υπάρχουν έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται η πλατεία των Εξαρχείων, όπου αρκετές φορές έχουν γίνει επεισόδια με αφορμή τα έργα για το νέο σταθμό του Μετρό.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα υπάρχει στα Χαυτεία και το Σύνταγμα, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα είναι παρατεταγμένες στην αμερικανική πρεσβεία. Οι «ΑΥΡΕΣ» της αστυνομίας θα βρίσκονται σε 3η Σεπτεμβρίου, Λ.Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας, ενώ σε περιφρούρηση θα βρίσκονται ΑΣΟΕΕ, Πάντειος και Πολυτεχνειούπολη.

Κλειστοί σταθμοί Μετρό και τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός “Μέγαρο Μουσικής” του Μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί “Σύνταγμα” και “Ευαγγελισμός” θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύνη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη Χ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι το σταθμό Μετρό Εθνική Άμυνα Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments