Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η 34χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας

Στις αρχές της νέας χρονιάς ορίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα η κατηγορύμενη μητέρα θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 9 Ιανουαρίου του 2023 .

Η 34χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Σε εξέλιξη είναι η ανάκριση για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών και της 6 μηνών, για τους οποίους επίσης κατηγορείται. Σημειώνεται, ότι προχθές ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στις 25 Νοεμβρίου.

Η κατηγορούμενη αρνείται κατηγορηματικά τόσο ότι σκότωσε το μεγαλύτερο παιδί της, χορηγώντας της θανατηφόρα δόση κεταμίνης, όσο και τα δυο μικρότερα παιδιά της με ασφυξία.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί “μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη” που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η υπεράσπιση της μητέρας έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments