Διεθνή

Κρεμλίνο: Πούτιν – Ερντογάν συζητούν τις “προοπτικές υλοποίησης” του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία

Κρεμλίνο: Πούτιν – Ερντογάν συζητούν τις “προοπτικές υλοποίησης” του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Παρασκευή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή τις λεπτομέρειες της δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου μετά τη συνομιλία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις προοπτικές υλοποίησης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας τον Οκτώβριο και υποστηρίχθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Όπως υπενθυμίζει το Tass, τον περασμένο μήνα ο Ρώσο πρόεδρος μιλώντας στο φόρουμ Russian Energy Week πρότεινε τη δημιουργία του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, “εάν ενδιαφέρονται”.

Η δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία συζητήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στην Αστάνα σε συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας.

 Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο κόμβος θα πρέπει να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό και το καταλληλότερο μέρος για αυτό είναι η περιοχή της Θράκης στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments