Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το 2-6 να τον «στοιχειώνει»

Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το 2-6 να τον «στοιχειώνει»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η «διαβολοβδομάδα» με Βίρτους και Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ κρίνει τα πάντα για όλους…

Άλλαξε όλη την ομάδα για να μπορέσει να αφήσει πίσω του σεζόν σαν την περσινή. Μια ακόμη χρονιά σε ρόλο κομπάρσου στην Ευρωλίγκα, τερμάτισε οριακά λίγο πάνω από τον «πάτο» της βαθμολογίας, είδε τον Ολυμπιακό να τον διαλύει σε πρωτάθλημα και κύπελλο δημιουργώντας ένα ασύλληπτο για τα δεδομένα των δύο συλλόγων σερί. Ένα σερί που συνεχίζεται και τη νέα σεζόν όπου ο δρόμος που έχουν ήδη χαράξει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι εκ διαμέτρου αντίθετος.

Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το 2-6 να τον «στοιχειώνει», σε μια σεζόν που έχει χάσει σχεδόν όλα τα μεγάλα ματς. Και δεν έχει χάσει απλά. Η εικόνα στην Πόλη ήταν αποκαρδιωτική. Πουθενά δεν μπορούσες να καταλάβεις πως πρόκειται για μια νέα ομάδα που «χτίζεται». Χωρίς πλάνο, χωρίς πείσμα, χωρίς νεύρο, χωρίς διάθεση να γλιτώσει έστω τον διασυρμό. Με τον Καλαιτζάκη στο φινάλε να τον γλιτώνει από την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του. Γιατί όλος αυτός ο μεγάλος πρόλογος;

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Γιατί απλά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ώρα μηδέν στους πράσινους και πλέον η ανοχή σε ένα νέο επιχείρημα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι δείχνει να εξαντλείται. Τι μπορεί να αλλάξει κάπως τα δεδομένα, να δώσει μια ελπίδα ανάκαμψης, μια χαραμάδα για αντίδραση; Η διαβολοβδομάδα που έρχεται. Οι πράσινοι παίζουν με Βίρτους και Βιλερμπάν, Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα στο ΟΑΚΑ. Και θέλουν το 2Χ2 για να ανασάνουν, θέλουν καλές εμφανίσεις, θέλουν να δείξουν πως το μαύρο χάλι και η λευκή πετσέτα στην Πόλη δεν τους εκφράζει, ήταν απλά ένα πολύ κακό βράδυ. Όπως στο Βερολίνο.

Αν δεν τα καταφέρει; Τότε το καλοκαιρινό εγχείρημα θα εγκαταλειφθεί άρον-άρον στην προσπάθεια να σωθεί ότι σώζεται. Αν κάτι σώζεται, γιατί η σύγκριση που κάναμε πιο πάνω με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαία. Αναπόφευκτα γίνεται, και κάνει πιο βαριά την εικόνα των πρασίνων. Που ξέρουν πως για να αλλάξουν τα δεδομένα έστω στην Ελλάδα χρειάζονται ένα μικρό.. θαύμα.

Αλλά για να φτάσουμε μέχρι εκεί χρειάζεται να δούμε πως θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός. Θα έχει και άλλα… κανονάκια ο Ράντονιτς, θα έχουν την ίδια στήριξη παίκτες που ακόμη περιμένουν στον ΠΑΟ να αποδώσουν; Όλοι πλέον κρίνονται έχοντας μια τελευταία ευκαιρία. Να περάσουν με επιτυχία την διαβολοβδομάδα παίρνοντας ανάσες και παράταση…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments