Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η απόφαση του Ντόι και η πρόθεση του Πογέτ

Ολυμπιακός: Η απόφαση του Ντόι και η πρόθεση του Πογέτ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μίτσελ

Άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μίτσελ και δεν ξαναβγήκε από την 11άδα του Ολυμπιακού. Μια ανακάλυψη του Ισπανού προπονητή και χωρίς αμφιβολία η αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Ο λόγος φυσικά για τον Ανδρέα Ντόι.

Το 19χρονο, που βγάζει… μάτια με τα χρώματα του πειραϊκού συλλόγου και αποτελεί το μέλλον του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο νεαρός άσος, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο μεγάλο λιμάνι και μπολιάστηκε με τη νοοτροπία του νικητή, έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού και βγάζει στον αγωνιστικό χώρο ωριμότητα, που θα ζήλευαν πολλοί 30άρηδες. Μάλιστα, αποδίδει εξαιρετικά ως σέντερ μπακ, παρότι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού αγωνιζόταν ως χαφ.
Το άστρο του έχει αρχίσει να «λάμπει», με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό να ξεδιπλώνει στο χορτάρι το σπουδαίο του ταλέντο και να δείχνει ότι έχει ικανότητες για μεγάλα πράγματα. Ενας παίκτης-κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, αλλά και εν γένει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς γύρισε την πλάτη στην Αλβανία από όπου κατάγεται και εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τα γαλανόλευκα. Όπως ανέφεραν τα αλβανικά ΜΜΕ πριν από λίγες ημέρες, ο άσος των Πειραιωτών δέχθηκε πρόσκληση από τον Έντι Ρέγια για τα φιλικά με Ιταλία και Αρμενία, αλλά απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος.

Ο Ντόι έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά έχει ρίζες από την Αλβανία, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί τόσο στην εθνική ομάδα της χώρας μας όσο και στην εθνική ομάδα της Αλβανίας. Ο νεαρός άσος όλα αυτά τα χρόνια… αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των δύο χωρών, καθώς είχε παίξει στις Κ16 (2 συμμ.) και Κ21 (1 συμ.) της Αλβανίας, αλλά και στις Κ17 (6 συμ.) και Κ19 (3 συμ.) της Ελλάδας.

Πλέον, όμως, έχει αποφασίσει ότι θέλει να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα, με τον Γκουστάβο Πογέτ και τους συνεργάτες του στην εθνική ομάδα να έχουν ήδη αρχίσει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο Ντόι να βρίσκεται στις επόμενες κλήσεις του Ουρουγουανού.

Για να κληθεί στην Εθνική και να αγωνιστεί για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, γεγονός που θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Αλβανία για τον 19χρονο αμυντικό και θα τον «δέσει» μια για πάντα με την γαλανόλευκη, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν κάποια τυπικά ζητήματα (σ.σ κάποια έγγραφα). Μόλις γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ο Ουρουγουανός θα συμπεριλάβει στις κλήσεις του τον Ανδρέα Ντόι, ο οποίος αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νεαρός αμυντικός φέτος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 8 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 1 ασίστ σε 675 λεπτά. Η ασίστ ήταν στο παιχνίδι με τη Λαμία, όπου έβγαλε μια εντυπωσιακή μπαλιά στον Σεντρίκ Μπακαμπού.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments