Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Η κόρη του Κιμ στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Η κόρη του Κιμ στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters (KCNA)

Η Τζου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια θα προετοιμαστεί να πάει στο πανεπιστήμιο ή να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλυψε την κόρη του στον κόσμο για πρώτη φορά το Σάββατο σε εντυπωσιακές φωτογραφίες που τους δείχνουν χέρι χέρι να επιθεωρούν την εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πυραύλου της χώρας με πυρηνικά όπλα.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 (ICBM) την Παρασκευή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA το Σάββατο.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, ήταν η παρουσία της κόρης της Κιμ, η ύπαρξη της οποίας δεν είχε επιβεβαιωθεί ποτέ δημόσια.

Το KCNA δεν κατονόμασε το κορίτσι, το οποίο φαίνεται στις φωτογραφίες με ένα λευκό μπουφάν να κρατάει το χέρι του πατέρα της καθώς κοιτάζουν τον τεράστιο πύραυλο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση» Μάικλ Μάντεν, ειδικός στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center με έδρα τις ΗΠΑ. «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα την έβγαζε δημόσια με τέτοιο τρόπο».

Ο Κιμ πιστεύεται ότι έχει τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, είπαν οι ειδικοί. Μερικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι ένα από αυτά τα παιδιά εθεάθη σε πλάνα εορτασμών για μια εθνική εορτή τον Σεπτέμβριο.

Το 2013, ο Αμερικανός πρώην σταρ του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είπε ότι ο Κιμ είχε ένα «μωρό» κόρη που ονομαζόταν Τζου Άε. Μετά από ένα ταξίδι στη Βόρεια Κορέα εκείνη τη χρονιά, είπε στην εφημερίδα The Guardian ότι είχε περάσει χρόνο με τον Κιμ και την οικογένειά του και κρατούσε το μωρό.

Η Τζου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια θα προετοιμαστεί να πάει στο πανεπιστήμιο ή να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τον Μάντεν.

“Αυτό θα έδειχνε ότι θα μορφωθεί και θα εκπαιδευτεί για να αναλάβει ηγεσία — θα μπορούσε να προετοιμαστεί για να αναλάβει τη θέση του κεντρικού ηγέτη ή θα μπορούσε να γίνει σύμβουλος και παίκτρια στα παρασκήνια όπως η θεία της”, είπε.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει ποτέ ποιος θα διαδεχθεί τον Κιμ σε κάθε περίπτωσηκαι με ελάχιστες λεπτομέρειες γνωστές για τα μικρά παιδιά του, οι αναλυτές είχαν υποθέσει ότι η αδερφή του και οι πιστοί του θα μπορούσαν να σχηματίσουν αντιβασιλεία έως ότου ο διάδοχός του γίνει αρκετά μεγάλος για να αναλάβει την εξουσία.

Η εμφάνιση της κόρης του ηγέτη σε αυτή την εκδήλωση θα μπορούσε να υποδηλώνει κληρονομική διαδοχή τέταρτης γενιάς και ότι οι βασικές ελίτ της Βόρειας Κορέας πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το ενδεχόμενο, πρόσθεσε ο Madden.

«Η παρουσία της είναι για ένα ελίτ κοινό», είπε.

Η σύζυγος του Κιμ, Ri Sol Ju, έκανε επίσης μια σπάνια εμφάνιση στο λανσάρισμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το KCNA.

“Όποτε εμφανίζεται η σύζυγος, εμπλέκονται στρατηγικά μηνύματα. Συνήθως έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τις εντάσεις, να αντιμετωπίσει άλλα επιθετικά μηνύματα (όπως δοκιμές) ή να δείξει τη συνοχή της οικογένειας του Κιμ σε περιόδους εσωτερικών προβλημάτων”, δήλωσε ο Ken Gause, ειδικός στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. με το CNA, έναν μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό με έδρα τις ΗΠΑ.

Η παρουσία της ταιριάζει επίσης με μια τάση του Κιμ να «ομαλοποιεί» την πολιτική μέσα στο καθεστώς και τη δυναμική γύρω από τη θέση του ως ανώτατου ηγέτη, πρόσθεσε ο Gause.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments