Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η συμφωνία Ανιγκό και Μίτσελ για τις μεταγραφές

Ολυμπιακός: Η συμφωνία Ανιγκό και Μίτσελ για τις μεταγραφές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε αντίστροφη μέτρηση πλέον στον Ολυμπιακό.

Σε αντίστροφη μέτρηση πλέον στον Ολυμπιακό. Και από Δευτέρα τόσο ο Μίτσελ όσο και ο Ζοσέ Ανιγκό ξαναπιάνουν δουλειά στον Ρέντη. Μπορεί οι απόντες (διεθνείς) να κοντράρουν σε πρώτη φάση τους παρόντες, αλλά οι Ερυθρόλευκοι συγκεντρώνονται εκ νέου στη βάση τους και μπαίνουν με έναν τρόπο σε τροχιά για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Φυσικά η ημερομηνία κλειδί είναι αυτή της 28ης Νοεμβρίου, όταν και η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει με τελικό προορισμό τη Μαρμπέγια της Ισπανίας εκεί όπου για ένα δεκαήμερο θα διεξαχθεί το «βασικό στάδιο» προετοιμασίας σε αυτή τη χειμερινή διακοπή. Μέχρι τότε όμως προπονητής και τεχνικός διευθυντής φιλοδοξούν να έχουν κάνει μια σειρά από βήματα με θέα στο ρόστερ της ομάδας. Και γιατί όχι να έχουν «ανοίξει» και τον απαραίτητο χώρο για τις μεταγραφές που είναι αυτή τη στιγμή στο πλάνο.

Σίγουρα τέσσερις (δεξιός μπακ, αριστερός μπακ, στόπερ και ο Ντανιέλ Μαντσίνι) και υπο προϋποθέσεις πέντε με την αναζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες να αφορά σε θέση έκπληξη καθώς με βάση όσα ακούγονται ο Ολυμπιακός ρίχνει ματιές σε λίστες και για box to box: Παρά το γεγονός ότι από εδώ και πέρα αναμένεται να προστεθεί στην ομάδα ο Παϊτίμ Κασάμι, αλλά και ότι υπάρχουν μια σειρά από ποδοσφαιριστές «πίσω» από τους βασικούς Γιαν Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ (Πιέρ Κούντε, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Ντιαντιέ Σαμασέκου, Αγκιμπού Καμάρα).

Το σχέδιο που ακολουθεί ο Ολυμπιακός σε αυτή τη χειμερινή διακοπή είναι συγκεκριμένο: Να εκμεταλλευθεί τη «δυναμική» της ομάδας που σχηματίστηκε μετά τον Οκτώβρη. Να κατεβάσει στη… στάση αρκετούς από εκείνους που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας και βέβαια εάν και εφόσον να γίνουν μια σειρά από ουσιαστικές προσθήκες που θα «κουμπώσουν» στη σχηματισμένη ομάδα.

Για να μην συμβεί όμως ότι και το καλοκαίρι η διαδικασία θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διότι αν δεν αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές και έρθουν και άλλοι, τότε απλά θα σπάσει και πάλι το φράγμα των «40» στο ρόστερ και αυτό ο Μίτσελ ούτε που να το συζητά. Υπάρχει συμφωνία σε αυτό ανάμεσα σε Ανιγκό και Μίτσελ.

Θέλει ας πούμε ο Ολυμπιακός αριστερό και δεξί μπακ. Έχει όμως πέρα από τους Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσο –και Βρουσάι!- που ως εδώ τραβάνε το κουπί και τους Μαρσέλο, Βρσάλικο, Κούτρη, Λάιντνερ, Γιάννη Μασούρα. Μόνο ο Κένι Λαλά έχει αποχωρήσει. Αν δεν ξεμπερδέψει η υπόθεση πόσο απλό είναι να προχωρήσει σε μια ακόμη απόκτηση ποδοσφαιριστή;

Ή για τη θέση του στόπερ: Ντόι, Σωκράτης, Ρέτσος, Μπα, Σισέ, Καλογερόπουλος και Βρσάλικο λέει ο λογαριασμός. Αν δεν μειωθεί ο αριθμός πως θα αποκτηθεί παίκτης και μάλιστα «κάνω τη διαφορά» καθώς αυτή είναι η επιθυμία; Και δεν είναι μόνο θεμα «ποσότητας». Είναι και θέμα μπάτζετ. Ο Βρσάλικο αμείβεται με 2 εκατ ευρώ ετησίως ας πούμε και μάλιστα έχει «διετές» κλειστό. Επιβάλλεται μια ισορροπία.

Δουλεύουν οι Πειραιώτες για όλα αυτά, δεν προχωρούν σε διαπιστώσεις. Απλά δεν είναι εύκολη η υπόθεση που χειρίζονται. Μια εξαίρεση έχουν κάνει ως εδώ και για αυτό και προχωρούν για την απόκτηση του Ντανιέλ Μαντσίνι. Την εξαίρεση για τον winger. Με τον ντε Λα Φουέντε να αποχωρεί, τον Βαλμπουενά τραυματία άγνωστο ακόμη για πόσο, τον Μπόουλερ να μην έχει πείσει τον Μίτσελ (οι τραυματισμοί τον χώρεσαν στο rotation) και τον Γκάρι Ροντρίγκες σταθερά να χάνει το 40%-50% των αγώνων, η ενίσχυση στα φτερά επιβάλλεται άμεσα.

Και αν όντως είναι ο Μαντσίνι; Ο Αργεντινός θα μπορεί ακόμη και στη Μαρμπέγια να ταξιδέψει για να μπει στην ομάδα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχει φτάσει ο Ολυμπιακός τυχαία σε αυτή την επιλογή. Και δεν την προχωρά τυχαία πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments