Αθλητισμός

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιον με δανεισμό

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιον με δανεισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όταν πρόκειται να καλύψεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, προφανώς οφείλεις να έχεις μεριμνήσει τεχνολογικά ώστε να μη σου συμβεί κανένα “κακό”.

Ο Ολυμπιακός που… κοίταζε τον Βίντα κι όχι τον Βρσάλικο, οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ, ο ΑΝΤ1 που «κράσαρε» και το Ιράν. Όλα στον Τύπο. Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – LIVE SPORT

Όταν πρόκειται να καλύψεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, προφανώς οφείλεις να έχεις μεριμνήσει τεχνολογικά ώστε να μη σου συμβεί κανένα “κακό”. Πόσο μάλλον όταν θέλεις, μέσα από αυτό, να προωθήσεις τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα σου. Ο ΑΝΤ1 βίωσε χθες τον χειρότερο εφιάλτη, όταν “κράσαρε” ο σέρβερ και άφησε με “μαύρο” τους τηλεθεατές από πολύ νωρίς στο ματς Αγγλία-Ιράν.

Το “φιάσκο” πρωτόγνωρο, ασύλληπτο. Η οργή των χιλιάδων συνδρομητών που έχουν πληρώσει, απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν έχεις τόσους μήνες μπροστά σου να προετοιμαστείς. Τουλάχιστον ήταν σωστή η ακαριαία απόφαση των υπευθύνων του σταθμού να “ανοίξουν” το site και να δείξουν μέσα από αυτό, δωρεάν σε όλους, το παιχνίδι. Την ίδια ώρα, βεβαίως, όσοι έχουν πληρώσει, αισθάνθηκαν “κορόιδα”. Μόνο άδικο δεν έχουν…

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Δες τώρα κάτι πράγματα που πάω και θυμάμαι, διαβάζοντας πως ο Βρσάλικο φτιάχνει τις βαλίτσες του, καθώς θα φύγει κακήν κακώνς από τον ΟΣΦΠ. Ο συγκεκριμένος αθλητής είχε έρθει εν χορδαίς και οργάνοις το περασμένο καλοκαίρι. Λογικό, για να ξέρουμε τι λέμε, καθότι είχε κάνει τεράστια καριέρα κυρίως με την φανέλα της Ατλέτικο… Όμως στον ΟΣΦΠ, όπως άλλωστε συμβαίνει πολύ συχνά, δεν αρκέστηκαν στην δική τους χαρά για την σούπερ μεταγραφή του Βρσάλικο. Μπήκαν στην διαδικασία να κοιτάξουν και τι κάνουν οι… δίπλα.

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

Εκείνο το «κόπηκε ο Βίντα στα ιατρικά από την Αλ Ιτιφάκ», που διαβάσαμε μία ωραία πρωία από Μέσα που ασχολούνται κυρίως με το ρεπορτάζ του ΟΣΦΠ… Θα μου πείτε, τι πας τώρα και θυμάσαι. Κι όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα θυμόμαστε αυτά, γιατί σίγουρα θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας. Είτε τον Γενάρη, είτε του χρόνου το καλοκαίρι, είτε ακόμα και νωρίτερα. Και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι συμβαίνει και πως παίζεται το… παιχνίδι.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – METROSPORT

Το πιο πιθανό σενάριο και το πιο συνηθισμένο σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιον με δανεισμό. Παίκτη που ανήκει σε ομάδα, που προπονείται και αγωνίζεται, ή και δεν αγωνίζεται γιατί δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή, αλλά βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και σε ετοιμότητα. Ύστερα, υπάρχει και η πιθανότητα να αγοράσει κάποιον παίκτη, με προσιτό αντίτιμο, επειδή το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει ανανεωθεί. Αλλά σ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις ο παίκτης δεν μπορεί να αρχίσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ πριν τελειώσει το 2022.

Δύο ακόμη ερωτήματα είναι τα εξής: 1. Τι ηλικίας παίκτης θα αποκτηθεί; Ένας ακόμη νεαρός, το πολύ 22-23 ετών, ή ένας πιο έμπειρος; 2. Θα είναι παίκτης που θα ενταχθεί στο νέο project με προοπτική και για την επόμενη μέρα, ή παίκτης με μοναδικό στόχο να βοηθήσει έως τη λήξη της φετινής σεζόν; Λογικά, ο Λουτσέσκου και ο Μπότο θα στοχεύουν ανεξάρτητα από ηλικία, στην απόκτηση ενός σκόρερ που θα μείνει σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό ακριβώς καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε αν ο Λουτσέσκου και ο Μπότο καταφέρουν να τον λύσουν με τρόπο πειστικό και αγωνιστικά ωφέλιμο για τον ΠΑΟΚ. Όπως έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα περιοριστούν στην απόκτηση μόνο ενός φορ. Γιατί, οι τρεις τελευταίες νίκες δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν. Η ομάδα έχει ανάγκη και από άλλους ποιοτικούς παίκτες. Από 10άρι σίγουρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Όχι, αυτός ο Βρσάλικο που είδαμε με τα χρώματα του Ολυμπιακού δεν είναι ο κανονικός. Δεν είναι ο παίκτης που ξέραμε στα τόσα χρόνια με την Ατλέτικο. Αυτός που είδαμε ήταν ένας παίκτης που… έκλεβε συνεχώς. Ας μην παρεξηγηθεί η φράση. Τη χρησιμοποιούμε όταν ένας παίκτης αποφεύγει την καταπόνηση. Κι είναι τέτοια τα επαναλαμβανόμενα σπριντ. Τα ανεβοκατεβάσματα, οι αλλαγές κατεύθυνσης. Ο Κροάτης επιχειρούσε, σε κάθε παιχνίδι που έπαιζε, να αποφεύγει την ταλαιπωρία. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα. Έπαιζε χωρίς ένταση. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με την διάθεσή του, αλλά με τις περιορισμένες δυνάμεις του. Ο Βρσάλικο δεν ξέχασε την μπάλα. Οι δυνάμεις του ήταν αυτές που είχαν λιγοστέψει εξαιτίας των απανωτών μυικών τραυματισμών, που δεν του επέτρεπαν να προπονηθεί σωστά. Είναι γνωστό ότι για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να γυμνάζεσαι σωστά και επίπονα. Ο οργανισμός του Κροάτη δεν τα άντεχε όλα αυτά…

Σήμερα καμία ομάδα δεν λογαριάζεται για σπουδαία χωρίς επιθετικούς μπακ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τώρα τρία χρόνια που υποφέρουν στις θέσεις αυτές, παρά τα λεφτά που πληρώνουν. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό, η ομάδα θα κουβαλάει πάνω της μία ποδοσφαιρική ανορθογραφία, που θα μειώνει την αγωνιστική ισχύ της. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, δεν έχουν παρά να παρατηρήσουν τι προσφέρει επιθετικά στον Παναθηναϊκό ο Χουάνκαρ και να αναλογιστούν αν υπάρχει κάτι ανάλογο στον Ολυμπιακό.

TA NEA

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απουσιάζει από το Μουντιάλ του Κατάρ, παρ’ όλα αυτά έτυχε κάποιας έστω και έμμεσης προβολής μέσω του Εχσάν Χατζισαφί. Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ιράν και ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (έτσι τον ανέφεραν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, εξού και η έμμεση διαφήμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο) πριν από την πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι στην Αγγλία, έγιναν αντικείμενο συζήτησης χθες σε όλο τον πλανήτη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που έκανε ο Χατζισαφί. Εκπροσωπώντας τη χώρα του, ως αρχηγός μάλιστα της εθνικής ομάδας της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της υφηλίου, βγήκε και είπε εις επήκοον όλου του κόσμου ότι το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν πρέπει να αλλάξει!

Δεν απέφυγε το θέμα, δεν κρύφτηκε πίσω από την περιβόητη ουδετερότητα του ποδοσφαίρου έναντι της πολιτικής που προωθεί παντοιοτρόπως η FIFA, αντίθετα επωφελήθηκε από το βήμα που του δόθηκε και με το θάρρος της γνώμης του, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το Ιράν πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Τι άλλο άραγε να εννοούσε όταν εξέφραζε την ελπίδα «οι συνθήκες στη χώρα να αλλάξουν σύμφωνα με τις προσδοκίες του λαού»; Ήθελε πολλά κότσια για να μιλήσει έτσι μέσα στο Κατάρ μάλιστα που αποτελεί σύμμαχο του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η αποχώρηση του Σίμε Βρσάλικο από τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που αναμενόταν ότι θα συμβεί με κόπο, με βάση το πολύ «βαρύ» από οικονομικής πλευράς διετές συμβόλαιο που είχε ο Κροάτης μπακ, ερχόμενος με δάφνες από Ατλέτικο και Σιμεόνε το καλοκαίρι για να γίνει ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά. Τελικά έγινε «αναίμακτα». Σε μία θέση που μετά τον Ομάρ ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμη επάξια αντικατάσταση και μην είναι τελικά αυτή ο… ίδιος ο Νορβηγός. Κι όχι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, πάρα πολλά άλλωστε είχε εισπράξει (με μικρή επίσης συνεισφορά) ο Ραφίνια.

Για τον Βρσάλικο η απογοήτευση για μια επένδυση που δεν «έπιασε» ήταν ίσως μεγαλύτερη από αυτή για τον Μαρσέλο. Διότι και μικρότερος σε ηλικία είναι ο Κροάτης και γενικά αναμενόταν ότι θα μπορούσε να γίνει ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα του Ολυμπιακού και στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Δεν συνέβη, οι τραυματισμοί ήταν το μεγάλο πρόβλημα, μπορεί και η ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη προετοιμασία του παίκτη το περασμένο καλοκαίρι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι μεταγραφές. Το παρελθόν και το βιογραφικό σίγουρα παίζουν ρόλο, δεν αποτελούν όμως από μόνα τους εγγύηση επιτυχίας. Με τον Ολυμπιακό να είναι ξανά σε αναζήτηση βασικού παίκτη για τη συγκεκριμένη πλευρά, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί. Με την ελπίδα η ευστοχία αυτήν τη φορά να είναι μεγαλύτερη στην επιλογή.

Με πληροφορίες από SDNA.gr [ Newsroom]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments