Διεθνή

Ουκρανία: Διαμαρτύρεται για το κασκόλ “χάρτη” του Όρμπαν – Δείχνει έδαφός της ως ουγγρικό

Ουκρανία: Διαμαρτύρεται για το κασκόλ “χάρτη” του Όρμπαν – Δείχνει έδαφός της ως ουγγρικό

Πηγή Φωτογραφίας: dgap

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες του Όρμπαν να συναντά έναν Ούγγρο ποδοσφαιριστή φορώντας ένα κασκόλ, το οποίο φέρεται να απεικόνιζε έναν χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας»

Η Ουκρανία θα καλέσει τον Ούγγρο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για το ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν πήγε σε ποδοσφαιρικό αγώνα φορώντας ένα κασκόλ  με χάρτη όπου απεικονίζεται ουκρανική επικράτεια ως τμήμα της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε την Τρίτη το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες του Όρμπαν να συναντά έναν Ούγγρο ποδοσφαιριστή φορώντας ένα κασκόλ, το οποίο η Ukrainska Pravda είπε ότι απεικόνιζε έναν χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας» συμπεριλαμβανομένου του εδάφους που είναι τώρα μέρος των γειτονικών κρατών της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας.

«Η προώθηση των ιδεών του ρεβιζιονισμού στην Ουγγαρία δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουκρανο-ουγγρικών σχέσεων και δεν συμμορφώνεται με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Όλεγκ Νικολένκο.

Ο Νικολένκο είπε ότι η Ουκρανία ήθελε μια συγγνώμη και μια αντίκρουση οποιονδήποτε ουγγρικών αξιώσεων σε ουκρανικό έδαφος.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook την Τρίτη, ο Όρμπαν δεν αναφέρθηκε άμεσα στη διαμάχη για το κασκόλ.

“Το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική. Μην διαβάζετε πράγματα που δεν υπάρχουν”, έγραψε. “Η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας ανήκει σε όλους τους Ούγγρους, όπου κι αν ζουν!”

Οι αναφορές του Όρμπαν στη χαμένη «Μεγάλη Ουγγαρία» τα τελευταία χρόνια έχουν επανειλημμένα προκαλέσει ένταση στις σχέσεις με τους γείτονες. 

Οι δύο χώρες συγκρούστηκαν επανειλημμένα για αυτό που η Ουγγαρία είπε ότι ήταν περιορισμοί στο δικαίωμα των Ούγγρων που ζουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, ειδικά στην εκπαίδευση, αφού η Ουκρανία ψήφισε νόμο το 2017 που περιορίζει τη χρήση των μειονοτικών γλωσσών στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments