Πολιτική

ALCO: Προβάδισμα 8 μονάδων Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία – Δεύτερος ο «Κανένας»

ALCO: Προβάδισμα 8 μονάδων Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία – Δεύτερος ο «Κανένας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας μένει πίσω από δεύτερο «Κανένα», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει και πάλι ένα 8% στην συγκεκριμένη ερώτηση

Στις οκτώ μονάδες διαφορά βρίσκεται η υπεροχή Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για τη θέση του πρωθυπουργού», στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε δύο μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο πρωθυπουργός έχασε μία. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας μένει πίσω από τον «Κανένα», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει και πάλι ένα 8% στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Ενδεικτική της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να «εισπράξει» από την κυβερνητική φθορά είναι και και το γεγονός ότι παραμένει για άλλον ένα μήνα «κολλημένο» στο 23% το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι τα πράγματα «θα ήταν καλύτερα» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αυξήθηκε ελαφρά -στο 39% – το ποσοστό εκείνων που προκρίνουν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από τις εκλογές, ενώ μειώνεται κατά δύο μονάδες – στο 47% – το ποσοστό των ψηφοφόρων που θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Εχει ενδιαφέρον ότι οι αναποφάσιστοι – που σύμφωνα με την ALCO αποτελούν αυτή την περίοδο το 14,2% του εκλογικού σώματος – δηλώνουν ότι την ψήφο τους θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό η πορεία της οικονομίας και η ακρίβεια, όπως και τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι υποκλοπές. Ανάλογες είναι οι απαντήσεις και στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Δείτε την παρουσίαση του β’ μέρους της δημοσκ;oπησης της Alco για τον Alpha

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments