Διεθνή

Φάουτσι: Με έκκληση στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν η τελευταία ενημέρωσή στον Λευκό Οίκο

Φάουτσι: Με έκκληση στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν η τελευταία ενημέρωσή στον Λευκό Οίκο

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο Φάουτσι παραιτείται τον Δεκέμβριο μετά από 54 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας

 Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο Αμερικανός αξιωματούχος υγείας που, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε και μισήθηκε ταυτόχρονα από τους Αμερικανούς, το πρόσωπο της αντίδρασης της χώρας στην πανδημία COVID-19, χρησιμοποίησε την τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο την Τρίτη για να καταγγείλει τον διχασμό και να προωθήσει τα εμβόλια.

Ο Φάουτσι, ο οποίος σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί σύντομα ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, έχει ασχοληθεί με τα ακανθώδη ερωτήματα σχετικά με τις κρίσεις υγείας από το HIV/AIDS έως τη γρίπη των πτηνών και τον Έμπολα.

Αλλά ήταν ο χειρισμός του του COVID – και οι ωμές εκτιμήσεις του από το βήμα του Λευκού Οίκου ότι οι Αμερικανοί έπρεπε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους υπό το φως της πανδημίας – τον έκαναν ήρωα για τους υποστηρικτές της δημόσιας υγείας ενώ υπηρετούσε υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κακό για ορισμένους στα δεξιά και μια ασυνήθιστη διασημότητα ανάμεσα σε γραφειοκρατικούς αξιωματούχους που συνήθιζαν να κοπιάζουν στην αφάνεια. Ο Φάουτσι έχει δεχτεί τακτικά απειλές θανάτου για τις προσπάθειές του.

Ο Φάουτσι χρησιμοποίησε την τελευταία ενημέρωση Τύπου για να ενθαρρύνει σθεναρά τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλια και ενισχυτικές δόσεις για τον COVID, και υποστήριξε την αποτελεσματικότητα των μασκών, που όλα έγιναν κομματικά τοτέμ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται παγκοσμίως σε καταγεγραμμένους θανάτους από COVID-19 με περισσότερους από ένα εκατομμύριο.

Μετά από 13 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 που δόθηκαν παγκοσμίως, είπε ο Φάουτσι, υπάρχει «σαφώς ένας εκτενής όγκος πληροφοριών» που υποδεικνύει ότι είναι ασφαλή.

Ο Φάουτσι παραιτείται τον Δεκέμβριο μετά από 54 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας. Ο 81χρονος είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, από το 1984.

Ο βετεράνος ανοσολόγος έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ ξεκινώντας από τον Ρεπουμπλικανό Ρόναλντ Ρίγκαν. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου το 2001.

Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού κριτικού του γερουσιαστή Ραντ Πολ, με τον οποίο ο Φάουτσι συγκορύστηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία, έχουν ορκιστεί να τον ερευνήσουν όταν πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Την Τρίτη, ο Φάουτσι είπε ότι «θα συνεργαστεί απολύτως πλήρως» σε οποιεσδήποτε ακροάσεις εποπτείας του Κογκρέσου που θα ξεκινήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι το επόμενο έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments