Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και της έξωσης στην χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερωτήσεων

Η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και της έξωσης στην χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερωτήσεων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απαντήσει στις συνεχείς ερωτήσεις που του καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας και πως η σχετικά αντιπαράθεση που θέλει να προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση θα πραγματοποιηθεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.

Παράλληλα, προανήγγειλε εξελίξεις εντός της ημέρας για τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, τονίζοντας πως η επιλογή της κυβέρνησης για «ξήλωμα» της προηγούμενης διοίκησης ήταν για να καταφέρουν οι δομές να επιβιώσουν. Τέλος αρνήθηκε ότι υπήρξε διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή από την κυβέρνηση στο θέμα των υποκλοπών.

Δείτε την ενημέρωση

«Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο πρώτος χωρίς μνημονιακή επιτήρηση εδώ και 12 χρόνια. Είναι η επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Καταρτίστηκε σε συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας. Για το 2022 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 5,6%. Το 2023 θα διαμορφωθεί στο 1,8%. Ο πληθωρισμός 9,7% φέτος και 5,6% το 2023. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12,7%.

Για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από έλλειμα, η χώρα θα γυρίσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Πιστώσεις 1 δισ. για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων γίνονται εφικτές χάρις στην πρόοδο της χώρας. Αντανακλούν τη διαρκή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών.

Τα θέματα της κοινωνικής ατζέντας έχουν τύχει συστηματικής μέριμνας από την κυβέρνηση. Με σχέδιο και επαγγελματισμό και με αμέριστη μέριμνα συνεχίζουμε την προσπάθεια. Το αντιλαμβάνεται η κοινωνία και γι αυτό τα στόματα ανοίγουν. Θα εισαγάγουμε νέες πολιτικές και θα συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα. Όλα αυτά γίνονται με τρόπο θεσμικό, ιδίως όταν οι άνθρωποι είναι παιδιά. Οι αρχές συνδράμουν τη Δικαιοσύνη. Χρειάζεται να αποφεύγουμε τις εύκολες κραυγές και τις γενικεύσεις. Τα ιδρύματα και οι εθελοντές πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά. Με ψυχραιμία πρέπει να συνεργαζόμαστε για το καλύτερο για τα παιδιά. Και να φροντίζουμε η Δικαιοσύνη να αποδίδει ευθύνες.

Σταθερή προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας οι πολιτικές που ανοίγουν δρόμους για τη νέα γενιά. Ορισμένα χαρακτηριστικά:

Η χορήγηση της δωρεάν ευρωπαϊκής κάρτας νέων. Εκπτώσεις και προσφορές σε μια σειρά υπηρεσίες, εκπαίδευσης, τουρισμού, υγείας.

Άυξηση του στεγαστικού επιδόματος. Νέα στεγαστική πολιτική, το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, με επιδοτούμενα ή και άτοκα δάνεια. Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ και Ανακαινίζω”. Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Πρόγραμμα ενίσχυσης νεανικής επιχειρηματικότητας. Σε κάθε κοινωνική ομάδα, η πολιτική πρέπει να απαντά στις αγωνίες με παρεμβάσεις με μετρήσιμο αποτέελεσμα

Εγκρίθηκε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ 2023 – 2027. Επισφραγίζεται μια μεγάλη προσπάθεια. Μέσα από τον σχεδιασμό επιδιώκεται η ενσωμάτωση των στόχων της νέας ΚΑΠ. Η επιτυχής εφαρμογή θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στα αγροτικά μας προϊόντα. Θα τονώσει την κοινωνική συνοχή της ελληνικής υπαίθρου. Θα διαμορφώσει ελκυστικότερες συνθήκες διαβίωσης

Καλάθι του νοικοκυριού: Η συντριπτική πλειοψηφία παρουσιάζει σταθερότητα στις τιμές και κάπου μείωση. Η βασική ιδέα φαίνεται να δουλεύει. Υπάρχει μια συγκράτηση των τιμών.».

Fuel Pass: «Κανένα από τα μέτρα που πήραμε δεν ήταν αναποτελεσματικά. Περιορίσαμε την εισαγώμενη ακρίβεια. Η επιλογή να σταματήσουμε το fuel pass, ήταν τους διαθέσιμους πόρους να τους μετακινήσουμε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει μέσα στα όρια της δημοσιονομικής ισορροπίας».

Παρακολουθήσεις: «Ο πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τις θεσμικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Εκεί θα γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Είναι απολύτως καθαρό τι επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση και οι βραχίονές της. Συντηρούν ένα ζήτημα με νουβέλες. Θα γίνει συζήτηση με βάση το νομοσχέδιο. Θωρακίζει θεσμικά τον ευαίσθητο αυτό τομέα. Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε με την ουσία του ζητήματος. Έγινε ο καταλογισμός των πολιτικών ευθυνών. Υπάρχει δικαστική διαδικασία. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η ουσία, όχι η επικοινωνία και οι εντυπώσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι στον εκλογικό σχεδιασμό».

Δημοσκόπησεις: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον εκλογικό σχεδιασμό. Η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις. Είχαμε σειρά από δημοσκοπήσεις, τις αξιοποιούμε ως εργαλεία. Όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική κοινωνία δείχνει να εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Μας ενθαρρύνουν αλλά δεν μας εφησυχάζουν όταν η κοινωνία αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα. Στον πολιτικό και εκλογικό απολογισμό η ελληνική κοινωνία θα τα λάβει υπόψιν της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments