Διεθνή

Συρία: Ο Ερντογάν αποκάλυψε τους στόχους

Συρία: Ο Ερντογάν αποκάλυψε τους στόχους

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Σε νέες δηλώσεις, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας

Σε νέες δηλώσεις, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, που αφορούν την ήδη εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας στα βόρεια της Συρίας, η οποία έχει ονομαστεί “Γαμψό Ξίφος”, αλλά και την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης που θα συνοδεύει αυτή.

Πατώντας πάνω στην ανακοίνωση που έκανε χτες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη πως “η Τουρκία έχει το δικαίωμα να να χειριστεί μόνη της τα προβλήματά της στη βόρεια Συρία”.

“Οι εναέριες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μόλις ξεκίνησαν”, είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε “είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ να ασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας”.

Όσο αφορά την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης είπε ότι “θα ξεκινήσουμε τη χερσαία επιχείρηση όταν μας βολεύει” και κάλεσε τις “διοικήσεις σε Συρία και Ιράκ να μη νιώθουν άβολα με τις ενέργειες της Τουρκίας. Οι τουρκικές επιχειρήσεις θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας”.

Επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό των επιθέσεων που δέχτηκε το τουρκικό έδαφος, λέγοντας: “764 επιθέσεις με όλμους, ρουκέτες και πυραύλους πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Χατάι, Γκαζιαντέπ, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν και Σιρνάκ στα συριακά σύνορά μας, μαζί με αυτές των τελευταίων ημερών. Σε αυτές τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 32 πολίτες μας και τραυματίστηκαν 261 πολίτες μας. Αν και ορισμένοι απρόσεκτοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία για την ασφάλεια των συνόρων της και τις μεθόδους που ανέπτυξε η τρομοκρατική οργάνωση εναντίον της, δόξα τω Θεώ το έθνος μας γνωρίζει τα πάντα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments