Αθλητισμός

Ποιος είναι ο Ροντινέι που προτάθηκε στον Ολυμπιακό… (vids)

Ποιος είναι ο Ροντινέι που προτάθηκε στον Ολυμπιακό… (vids)

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ο Ροντινέι μένει ελεύθερος και προτάθηκε στον Ολυμπιακό

Ο Ροντινέι μένει ελεύθερος και προτάθηκε στον Ολυμπιακό, όπως διαβάσατε από to10.gr. Ποιος είναι ο περιζήτητος «σίφουνας» που σήκωσε το Κόπα Λιμπερταδόρες;

Ο Ολυμπιακός προχωράει τον σχεδιασμό του και το πλάνο του για το δεύτερο μισό της σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει και την απόκτηση δεξιού μπακ. Η αποχώρηση του Σιμέ Βρσάλικο και το γεγονός ότι ο Γκονζάλο Άβιλα έχει χάσει έδαφος από τον Μίτσελ, που προτιμάει τους Ανδρούτσο και Βρουσάι, έχει φέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα να κάνουν μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις, οι προτάσεις «πέφτουν» βροχή και ένα από τα ονόματα που έφτασε στα γραφεία των Πειραιωτών και έκανε «κλικ» είναι αυτό του Ροντινέι. O 30χρονος μπακ που αγωνίζεται στη Φλαμένγκο είναι στη λίστα του Ολυμπιακού και του Μίτσελ, όπως διαβάσατε από to10.gr και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο Ροντινέι είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε πλήρη και γεμάτη σεζόν στη «Φλα», κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες σε μια επική χρονιά, όμως αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος στις 31/12/2022. Μάλιστα, λέγεται από τη Βραζιλία ότι αποφάσισε να μην υπογράψει γιατί θέλει να παίξει μπάλα στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους.

To10.gr με αφορμή το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας παρουσιάζει τον Ροντινέι, που αποτελεί έναν σύγχρονο μπακ με πάρα πολλά ανεβάσματα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, τρομερή ταχύτητα και δημιουργία, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πτέρυγα, αν αποκτηθεί από τους Πειραιώτες.

Τη φετινή σεζόν με τη Φλαμένγκο αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα ματς, έχοντας 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και 6 ασίστ. Ο Ροντινέι δεν έχει φύγει ποτέ από τη χώρα του καφέ, ενώ έχει το απίστευτο των επτά δανεισμών στην καριέρα του. Κάτι που συνηθίζεται ωστόσο στη Βραζιλία. Από εκεί και πέρα, ο 30χρονος μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ηλικίες στην Αβάι, όπου αγωνίστηκε μέχρι και την K20.

Από την Αβάι μετακόμισε με δανεισμό πέντε φορές (Κορίνθιανς, Κρακ, Πεναπολένσε, Πόντε Πρέτα και Βιτόρια), ενώ το 2015 η Βιτόρια τον απέκτησε για 700.000 δολάρια. Η χρονιά που τον… ανέβασε και χρηματιστηριακά, αλλά και γενικά, προκειμένου να πάρει τη μεταγραφή στη Φλαμένγκο ήταν αυτή του 2015-16, όπου δόθηκε δανεικός στην Πόντε Πρέτα ξανά. Από εκεί τον είδε και τον απέκτησε η Φλαμένγκο τον Ιανουάριο του 2016, δίνοντας 950.000 στη Βιτόρια, όπου άνηκε.

Έκτοτε, έχει μείνει μέχρι και σήμερα στη Φλαμένγκο, δηλαδή έξι χρόνια και ενδιάμεσα έχει έναν δανεισμό στην Ιντερνασιονάλ για 1,5 χρόνο προτού επιστρέψει στη «Φλα» τον Μάιο του 2021. Σε αυτό το διάστημα είχε 50 συμμετοχές με 3 γκολ και 9 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Φλαμένγκο όπου επέστρεψε συνολικά έχει 163 ματς και έχει πετύχει 6 γκολ και 17 ασίστ, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση των δύο Κόπα Λιμπερταδόρες που κατέκτησε η ομάδα του (2019, 2022), στο ένα Μπρασιλεϊράο (2019) και στο Κύπελλο Βραζιλίας (2022).

Η εθνική Βραζιλίας, το ενδιαφέρον και η Ευρώπη

Οι απίστευτες εμφανίσεις που έκανε τη φετινή χρονιά με τη Φλαμένγκο έπεισαν τον Τίτε, να τον συμπεριλάβει στην προεπιλογή της Εθνικής Βραζιλίας για το Μουντιάλ. Ο 30χρονος μπακ ήταν στους 29 παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σελεσάο, αλλά «κόπηκε» την τελευταία στιγμή. Ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός, απλά ο Τίτε προτίμησε να πάρει μαζί του τον Ντάνι Άλβες στα γήπεδα του Κατάρ, κυρίως λόγω εμπειρίας.

Δημοσιεύματα από τη Βραζιλία ωστόσο, πέρα από την εθνική, ασχολούνται αρκετά και με το μέλλον του, θεωρώντας πως δεν ανανέωσε επειδή θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η φιλοδοξία του και το προτιμάει τώρα που βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ενδιαφέρον από τη Γηραιά Ήπειρο υπάρχει, πέρα από τον Ολυμπιακό, ενώ προτείνεται τις τελευταίες μέρες συνεχώς σε όλο και περισσότερους συλλόγους. Στη Λατινική Αμερική και στη Βραζιλία πάντως έχει ιδιαίτερη πέραση, με τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας να έχουν ήδη κινηθεί για την απόκτησή του.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες προκύπτουν ρεπορτάζ από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Βραζιλίας που αναφέρουν πως στον 30χρονο αμυντικό έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις ομάδες όπως η Μποταφόγκο, η Ατλέτικο Μινέιρο, η Γκρέμιο, η Σάο Πάουλο, ομάδες του MLS και ακόμη δεν είναι Δεκέμβρης…

Δείτε τον Ροντινέι: 

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments