Αθλητισμός

Σε… MVP mode: Το απίστευτο στατιστικό του Βεζένκοφ (pic)

Σε… MVP mode: Το απίστευτο στατιστικό του Βεζένκοφ (pic)
Είναι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Euroleague

Είναι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Euroleague. Κάθε αγωνιστική, σκορπάει τον φόβο και τον τρόμο, κάνοντας σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ασταμάτητος την εφετινή αγωνιστική περίοδο και οδεύει ολοταχώς για το βραβείο του MVP.

O φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σαρώνει τα πάντα στον διάβα του, ισοπεδώνοντας όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Ο Βούλγαρος παίκτης… τρελαίνει κόσμο και με τις εμφανίσεις του, οδηγεί εκ του ασφαλούς την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 7-3 ο Ολυμπιακός, μια επίδοση που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Σάσα.

Ο Βεζένκοφ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός και στη χθεσινή νίκη επί της Άλμπα, ολοκληρώνοντας το ματς του ΣΕΦ με 24 πόντους (6/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Ο 27χρονος είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης του Ολυμπιακού, με ένα στατιστικό να αποτυπώνει τα όσα απίστευτα έχει καταφέρει στην εφετινή Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, ο Βεζένκοφ έχει μέσο όρο 27,8 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) στα τελευταία 10 ματς της διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο.

Μάλιστα, είναι τέτοια η εξέλιξη και η… εκτόξευση του φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», που πριν από μόλις τρία χρόνια, ο μέσος όρος του ήταν αρνητικός!

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού κάνει πράγματα και θαύματα στα παρκέ της Euroleague, όντας συνεχώς σε beast mode. Είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη και ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 20.1 πόντους (πρώτος με 20.3 ο Κλάιμπερν της Εφές). Παράλληλα, ο Βεζένκοφ κάνει θραύση στον τομέα των ριμπάουντ και με 8.7 ανα ματς, είναι ο κορυφαίος σε αυτήν την στατιστική κατηγορία.

Πιο αποφασισμένος από ποτέ ο Σάσα Βεζένκοφ, στήνει… πάρτι σε όποιο παρκέ βρεθεί. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού «πετάει» και κλείνει το… μάτι στο βραβείο του MVP.

Πηγή: top10
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments