Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Με επείγουσα παραγγελία της Αρχής, θα διακριβωθεί αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί και στο εξωτερικό οπότε και θα ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις τους

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα οικονομικά της “Κιβωτού του Κόσμου” και ιδιαίτερα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, και οι θυρίδες του πατέρα Αντώνιου και των στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από τον έλεγχο, έχουν εντοπιστεί 2 εκ. ευρώ της Κιβωτού τα οποία διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Και οι δύο ήταν διαχειριστές επίσης σε μία τουλάχιστον θυρίδα, στην οποία, μετά το άκουσμα των καταγγελιών, φέρεται να πήγε η πρεσβυτέρα προκειμένου να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν σε άλλη θυρίδα που άνοιξε.

Με επείγουσα παραγγελία της Αρχής, θα διακριβωθεί αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί και στο εξωτερικό οπότε και θα ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, θα διαπιστωθούν άμεσα τα ακίνητα που διαθέτει η Κιβωτός αλλά και τα πρόσωπα που έχουν «κομβικά» καθήκοντα στη δομή προκειμένου να εξακριβωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν προκύπτουν υπόνοιες για τυχόν παρανομίες, θα διατάσσεται η δέσμευση των ακινήτων των προσώπων αυτών.

Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα από χορηγίες φέρονται να μπήκαν στα ταμεία της ΜΚΟ πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως τα μεγαλύτερα ποσά φέρονται να δόθηκαν από το 2014 – 2015 και μετά, όταν η «Κιβωτός» άρχισε να γίνεται γνωστή.

Οι Μη Κερδοσκοπικό  Οργανισμοί, έχουν υποχρέωση να δηλώνουν και τα έσοδα και τα έξοδα, έχουν κανονικά ΑΦΜ, και ο οργανισμός οφείλει να κάνει φορολογική δήλωση, όμως έχουν μικρότερη φορολογία. Ο έλεγχος επικεντρώνεται εάν τηρήθηκε η διαδικασία των δαπανών ή ένα μπήκαν και χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς.

Η έρευνα αφορά και τη μισθοδοσία των 150 περίπου εργαζομένων, πόσα χρήματα δηλαδή κατέληγαν σε αυτούς.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων,  δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Εισαγγελική έρευνα για τρίτη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού

Παράλληλα, μία νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου από την «Κιβωτό του Κόσμου» -η τρίτη που τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών- εξετάζεται από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Χθες Πέμπτη δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στη δομή προσήλθαν στην Εισαγγελία για κατάθεση, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαρτύρων στους δώδεκα.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που φέρονται να έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και εκείνων που υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να αναζητούν στοιχεία για κακοποιητικές συμπεριφορές και μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου με αφορμή τις αναφορές ότι είναι άφαντός επικοινώνησαν με την Εισαγγελία ενημερώνοντας πως ο ιερέας είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments