Πολιτική

Βουλή: Παρουσιάζεται το σχέδιο νόμου για ΕΥΠ

Βουλή: Παρουσιάζεται το σχέδιο νόμου για ΕΥΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών

Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς τη Δευτέρα (28/11) συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενώ στο τέλος της εβδομάδας συνεδριάζει αναμένεται να κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς και οι κύριοι Λαβράνος, Mπίτζιος και Ντίλιαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν οι κληθέντες ξεκαθαρίσουν το αν θα παραστούν ή όχι έσπευσε να ανοίξει θέμα βίαιης προσαγωγής τους, παρότι, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή, καθώς δεν πρόκειται για διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, αλλά για διαδικασία ακρόασης. Την ίδια ώρα, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικώς στη συνεδρίαση και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους.

Νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παρουσιάζει μια ακόμη λίστα παρακολουθήσεων -όπως υποστηρίζει- από το Predator, στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των Νίκης Κεραμέως, Γιάννη Οικονόμου και Ανδρέα Λοβέρδου. Για ακόμη μια φορά, το δημοσίευμα μιλάει για παρακολουθήσεις μετά από «εντολή Μητσοτάκη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments