Αθλητισμός

Γι’ αυτό φεύγει ο Άβιλα, όχι για Λεωφόρο – Διόρθωσε την αδικία Μαρτίνς ο Μίτσελ – Βρήκε 11αδατο μπακ

Γι’ αυτό φεύγει ο Άβιλα, όχι για Λεωφόρο – Διόρθωσε την αδικία Μαρτίνς ο Μίτσελ – Βρήκε 11αδατο μπακ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δεν είναι Ντάνι Άλβες, αλλά... Σάστρε.

Δεν είναι Ντάνι Άλβες, αλλά… Σάστρε. Στήριξη πλέον στους Έλληνες! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τους λόγους που αποχωρεί από τους Πειραιώτες ο Άβιλα, για όσα γράφτηκαν σχετικά με το πέναλτι στο ντέρμπι, για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για τον κόουτς που αξιολογεί σωστά και δίκαια το ρόστερ του.

Η υπόθεση Αβιλά, που κόπηκε από την αποστολή για την Ισπανία και φεύγει από τον Ολυμπιακό, προκάλεσε – αφύσικα – μεγάλο ντόρο. Γιατί δεν πρόκειται για τον …Ντάνι Αλβες, αλλά ουσιαστικά για τον… “ερυθρόλευκο” Σάστρε, για να δικαιολογούνται τέτοιες αντιδράσεις.

Έρχεται , λοιπόν, ο “Ευαγγελιστής” για να αναλύσει/εξηγήσει/παρουσιάσει τους λόγους αυτής της ΔΙΚΑΙΗΣ απόφασης Μίτσελ & κλαμπ. Παραθέτοντας τα…στοιχεία που τελείωσαν τον “Πίπα” μαζί με την αποκάλυψη πως οι Πρωταθλητές έχουν ήδη βρει το εκλεκτό που προορίζουν για βασικό δεξιό μπακ, ο οποίος θα κάνει την διαφορά.

Mετά , λοιπόν, τον Βρσάλικο ο Μίτσελ “καθάρισε” και τον δεύτερο δεξιό μπακ που είχε έρθει επι Πέδρο Μαρτίνς, δηλαδή τον Γκονζάλο Άβιλα Γκορντον ή “Πίπα”…

Η αποχώρηση και του Άβιλα είναι αλήθεια πως παραδόξως σήκωσε πολύ περισσότερη σκόνη απο ότι έπρεπε κι άξιζε. Έδωσε μάλιστα και… ευκαιρία για “σπέκουλα”!

Ο Άβιλά ΔΕΔΟΜΕΝΑ (για μένα τουλάχιστον) ούτε  πληρώνει, ούτε φεύγει απο τον Ολυμπιακό γιατί είχε εμπλακεί στην επίμαχη τελευταία φάση που έκρινε το “αιώνιο” ντέρμπι της “Λεωφόρου”. Κι ας  “εκμεταλλεύτηκε” το κόψιμο του  για να προβάλει κάτι τέτοιο η … επικοινωνία των ανταγωνιστών.

Ο Άβιλα “τελείωσε” γιατί…ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΊΘΗΚΕ από Μίτσελ, Ανιγκό και λοιπούς, πως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ο βασικός δεξιός μπακ του (κανονικού) Ολυμπιακού!!!

Ο Άβιλα είναι ένας μέτριος επιθετικός μπακ, με θέματα στις καλύψεις, τα μαρκαρίσματα και τα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά και με αμφιλεγόμενη “λήψη απόφασης”!

Τα πράγματα στην περίπτωση Άβιλα είναι… πολύ απλά: ο Ολυμπιακός ήθελε στην θέση του δεξιού μπακ να προχωρήσει σε αναβάθμιση. Θα πάρει βασικό για την θέση, ΠΑΙΚΤΗ – ΜΠΑΚ που έχει ήδη βρει!!

Κατά συνέπεια ο Μίτσελ έκρινε πως για αναπληρωματικό δεξιό μπακ ο Άβιλά δεν έχει μεγάλη διαφορά από τους Ανδρούτσο και Βρουσάι. Οι οποίοι και Έλληνες είναι και διεθνείς και ενδεχομένως έκρινε πως είχαν και μεγαλύτερη προοπτική…

Ο Άβιλα μου θυμίζει την περίπτωση του συμπατριώτη του δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ. Ναί, ο “Πίπα” ήταν ο… Σάστρε του Ολυμπιακού!! Όπως ο τελευταίος δεν μπορεί να παίζει βασικός και να κάνει την διαφορά στον “δικέφαλο”, οπότε δεν αξίζει να παίρνει και την θέση (ως μπακ απ) κάποιου Έλληνα, τό ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό.

Μην τρελαθούμε δηλαδή με τον κάθε ξένο τύπου Σάστρε και Αβιλα, που έρχονται σε μεγάλες ελληνικές ομάδες, με συμβόλαια 400 και 500.000 ευρώ για να… κόψουν τον δρόμο σε ταλαντούχους Έλληνες τύπου Λύρατζη ,Ανδρούτσου, Βρουσάι, Βαγιαννίδη…

Γα να επιστρέψω στην υπόθεση Άβιλα, εμμέσως ο Ολυμπιακός “αποκατέστησε” και μια αδικία που είχε γίνει απο τον Μαρτίνς σε βάρος των Ανδρούτσο και Βρουσάι. Ο Πορτογάλος κόουτς είχε την ιδέα να τους μετατρέψει και τους δυο σε μπακ.  Ο Ανδρούτσος έτσι κλήθηκε και έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας αλλά κάποια στιγμή τον τελείωσε ο Μαρτίνς, που στην συνέχεια θέλησε να μάθει την θέση στον Βρουσάι αλλά γρήγορα τα… παράτησε και “καταδίκασε” τον άσο. Θυμίζω πως τον άφησε εκτός προετοιμασίας και ομάδας το καλοκαιρι ενώ πριν από λίγους μήνες ο Πέδρο δήλωνε πως υπολογίζει τον Βρουσάι για μπακ!!

Σημειολογικά ο Μίτσελ που έκρινε και έκοψε τον Άβιλα είναι συμπατριώτες. Ισπανός έκρινε Ισπανό. Kάτι που περιορίζει τις πιθανότητες να συνέβη κάτι άλλο σε αυτήν την κρίση του. Επίσης, ο Μίτσελ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο υπολογίζει/ποντάρει στο ελληνικό στοιχείο. Κι αυτό είναι στα υπέρ του Ισπανού τεχνικού…

Υπενθυμίζω πως η αγορά του Άβιλα απο την Χάντερσφιλντ είχε στοιχίσει στον Ολυμπιακό 1.000.000 ευρώ. Μαζί με το 1.500.000 που ήταν η προμήθεια των Λέμιτς που έφεραν τον Βρσάλικο, οι “ερυθρόλευκοι” – χωρίς να υπολογίζονται τα λεφτά των συμβολαίων των παικτών και οι…αποζημιώσεις – για τους δυο δεξιούς μπακ που πήρε τον Ιούλιο ουσιαστικά για… μισή σεζόν, “πέταξε” 2.500.000 ευρώ!

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ο Αβιλά αξιολογήθηκε με ποδοσφαιρικά κριτήρια και κρίθηκε… λίγος για βασικός σε έναν κανονικό Ολυμπιακό ΚΑΙ όχι καλύτερος των Ανδρούτσου – Βρουσάι για να μείνει στο ρόστερ ως δεύτερος δεξιός μπακ (έτσι θα έχουν ευκαιρίες να δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο στην θέση οι δυο Έλληνες διεθνείς).

Αυτή είναι η πάσα αλήθεια για τη “υπόθεση Άβιλα”! Ούτε κρύβεται κάτι άλλο από…πίσω, ούτε αποτελεί κάποιο μυστήριο, ούτε κάνει καλό ή αξίζει στον Ολυμπιακό επιπλέον γκρίνια.

Από εκεί και πέρα ασφαλώς ο “Πίπα” ήταν μια ακόμη άστοχή επιλογή, σε έναν μεταγραφικό προγραμματισμό που αυτό το καλοκαίρι ταυτίστηκε με έναν ποδοσφαιρικό παραλογισμό, ξεκινώντας από τους 3 προπονητές που είχε η ομάδα, το πολυπληθές ρόστερ, τις …ατελείωτες μεταγραφές και τα συνεχή έλα-φύγε παικτών.

Πηγή: sportdog

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments