Διεθνή

Euronews: Ο Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών στο Λονδίνο

Euronews: Ο Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών στο Λονδίνο
«Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω», ήταν ένα από τα διλήμματα που επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επικείμενων εκλογών, μιλώντας την Κυριακή το απόγευμα σε κομματική εκδήλωση μελών και φίλων της ΝΔ στο Λονδίνο.

«Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν από τον τόπο που βρίσκονται. «Γνωρίζουμε, με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα, ότι οι εκλογές αυτές θα είναι διπλές, οπότε εκτός αν είστε απολύτως σίγουροι ότι θέλετε να κατεβείτε και στις δύο εκλογές στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο φυσικά δεν είναι αδύνατον να το κάνετε από το Λονδίνο, σας συνιστώ πραγματικά να γραφτείτε στην πλατφόρμα και να κρατήσετε την επιλογή αν θέλετε να ψηφίσετε από το εξωτερικό. Θα έχετε αυτή τη δυνατότητα μέχρι και τρεις μέρες αφότου προκηρυχθούν οι εκλογές να μπορείτε να το κάνετε αυτό», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το πότε ακριβώς δεν το γνωρίζουμε».Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή την μείωση των φόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διαρκής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης καθίσταται εφικτή λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που δημιουργεί δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Τόνισε δε πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θύμισε ότι βρισκόταν στο Λονδίνο ως φοιτητής το 1988 για ένα εξάμηνο στο London School of Economics και στη συνέχεια για τρία χρόνια ως εργαζόμενος, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Οταν κερδίσαμε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ούτε περνούσε από το μυαλό μας ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τόσες πολλές κρίσεις. Όμως, έτσι τα έφερε η ζωή και κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, θα έλεγα τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ουσιαστικά είχαμε πέντε-έξι καθαρούς μήνες κυβερνητικού χρόνου από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Όταν πρώτα μας χτύπησε η μεταναστευτική κρίση και αμέσως μετά ο covid που μας πήγε προφανώς πολύ πίσω και στη συνέχεια είχαμε να διαχειριστούμε μία πολύ μεγάλη προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας και βέβαια τώρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μία πρωτοφανή οικονομική κρίση -κυρίως ως προς τις τιμές της ενέργειας- η οποία μας υποχρεώνει να αναθεωρούμε συνέχεια τον σχεδιασμό μας. Όμως, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε θεωρώ ότι μείναμε συνεπείς στις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει ενώπιον του ελληνικού λαού τον Ιούλιο του 2019. Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments