Ελλάδα

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο 11χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ δημοτικού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

Την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο ενός 11χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο μαθητών Α’ και Δ’ δημοτικού, μέσα στην αυλή του δημοτικού σχολείου,ζήτησε ο εισαγγελέαςΣερρών.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν στις 14:30 έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, όπου γίνονταν εργασίες στον καυστήρα, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί μία μεταλλική πόρτα και το ωστικό κύμα να την εκσφενδονίσει σε ακτίνα 30 μέτρων και να πέσει πάνω στα παιδιά που εκείνη την ώρα είχαν διάλειμμα.

Συγκεκριμένα, ο 11χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ δημοτικού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

Ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, σε ανακοίνωση του οποίου, αναφέρεται:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση. Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

«Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου» έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Ο ίδιος όπως σημείωσε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», λέει ο κύριος Τσιότσιος. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ότι γνωρίζω».

Ο διευθυντής του σχολείου υπογραμμίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως λέει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες, ως αποτέλεσμα ατυχήματος. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες, που πρέπει

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments