Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τον πυροβολισμό 16χρονου: Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επανάληψη των θλιβερών γεγονότων του 2008

Θεοδωρικάκος για τον πυροβολισμό 16χρονου: Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επανάληψη των θλιβερών γεγονότων του 2008

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταυτίσει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να υπάρξει «επανάληψη των θλιβερών γεγονότων» εκείνης της εποχής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταυτίσει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να υπάρξει «επανάληψη των θλιβερών γεγονότων» εκείνης της εποχής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του για τον πυροβολισμό αστυνομικού κατά του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

«Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αλλά κι άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση. Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμούς και μίσους απέναντι συλλήβδην στην αστυνομία αλλά και την κυβέρνηση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008 και την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε.»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου «γρήγορη ανάρρωση» ενώ ξεκαθάρισε ό,τι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις». «Η ισχύς της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδικήσεις πουθενά και από κανέναν. Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόφωνης καταδίκης από όλους. Στηρίζουμε την Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της με αποφασιστικότητα αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου. Ο νόμος είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments