Διεθνή

Zeit: Οι βουλευτές ζητούν ενίσχυση της ασφάλειας της Bundestag

Zeit: Οι βουλευτές ζητούν ενίσχυση της ασφάλειας της Bundestag

Πηγή Φωτογραφίας: bundestag

Αυξάνονται οι Γερμανοί βουλευτές που ζητούν να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλεια και προστασίας της Βουλής μετά την αποκάλυψη ότι Κίνημα Πολιτών του Ράιχ σχεδίαζε πραξικόπημα

Η επιδρομή σε ύποπτους ακροδεξιούς τρομοκράτες από το Κίνημα Πολιτών του Ράιχ πυροδότησε μια συζήτηση για την ασφάλεια της Bundestag. «Θα εξετάσουμε προσεκτικά ποιες προφυλάξεις ασφαλείας χρειαζόμαστε να προσαρμόσουμε στη Βουλή και να αντιμετωπίσουμε το θέμα σε όλες τις επιτροπές», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Bundestag Katrin Göring-Eckardt (Πράσινοι) στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke. «Προφανώς, αυτό το δίκτυο έχει επίσης σύνδεση με την παράταξη του AfD».

Η πρώην βουλευτής του AfD Birgit Malsack-Winkemann συνελήφθη επίσης στην πανεθνική επιχείρηση της Τετάρτης. Ως εκ τούτου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ( SPD ) είχε ήδη δείξει ανησυχία το βράδυ της Πέμπτης για τις διασυνδέσεις των εξτρεμιστών με το κόμμα. «Το γεγονός ότι ένας πρώην βουλευτής της γερμανικής Bundestag του AfD είναι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι φυσικά ένα πολύ αξιοσημείωτο και πολύ σοβαρό περιστατικό», είπε.

Ο ειδικός εσωτερικών υποθέσεων του SPD Sebastian Hartmann ζήτησε να ελεγχθούν οι επαφές της Malsack-Winkemann στην Bundestag . «Υποθέτω ότι ήλπιζε σε βοήθεια από μέσα με τα σχέδιά της για πραξικόπημα», είπε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke. Η Bundestag θα πρέπει επίσης να επανεξετάσει την έννοια της ασφάλειας «συνολικά», τόνισε ο Hartmann, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αναθεωρηθούν «οι έλεγχοι ασφαλείας των εργαζομένων και των εξουσιοδοτημένων χρηστών».

«Η Bundestag πρέπει να προστατευθεί από τους εχθρούς της δημοκρατίας»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού εκδοτικού δικτύου, ο πολιτικός των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτς ζητά επίσης περισσότερη προστασία για την Μπούντεσταγκ. “Η έννοια της ασφάλειας της Bundestag δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι εχθροί του Συντάγματος με προνόμια πρόσβασης εκλέγονται στο κοινοβούλιο. Αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο μιας καλά ενισχυμένης δημοκρατίας”, δήλωσε ο φον Νοτς, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του κοινοβουλίου. Η προστασία της Bundestag πρέπει να αυξηθεί χωρίς να υπονομεύεται η καθημερινότητα των δημοκρατικών βουλευτών.

Ο βουλευτής του SPD της Bundestag, Ραλφ Στέγκνερ είπε ότι όποιος εμπλέκεται σε ένα εξτρεμιστικό κόμμα δεν πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στη Bundestag ως πρώην βουλευτής. Η Bundestag πρέπει να προστατευθεί από τους εχθρούς της δημοκρατίας. «Δεν μπορούμε να είμαστε τσιγκούνηδες σε αυτό», είπε ο Στέγκνερ. Τα δικαιώματα των βουλευτών και των πρώην βουλευτών δημοκρατικών κομμάτων δεν πρέπει να περιορίζονται. Από την άλλη πλευρά, βλέπει πράγματι την ανάγκη για περισσότερους ελέγχους όταν πρόκειται για επισκέπτες .

Η αντιπρόεδρος της Bundestag Petra Pau (αριστερά) δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένα την πιθανή αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας όταν ρωτήθηκε. «Η αστυνομία της Bundestag ήταν και είναι σε συνεχή επαφή με την αστυνομία του Βερολίνου και άλλες αρχές ασφαλείας», είπε. «Η πιθανή ανάγκη για αλλαγές στην ασφάλεια της Bundestag αξιολογείται συνεχώς εσωτερικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται αμέσως εάν είναι απαραίτητο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments