Πολιτική

Μητσοτάκης: Λόγος εθνικής ασφάλειας η προστασία του ενεργειακού συστήματος που να δικαιολογεί συνακροάσεις

Μητσοτάκης: Λόγος εθνικής ασφάλειας η προστασία του ενεργειακού συστήματος που να δικαιολογεί συνακροάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δεδομένων των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τελευταία σε ενεργειακές υποδομές διεθνώς, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και η χώρα μας δεν αποκλείεται να γίνει στόχος τέτοιων επιθέσεων ή κινήσεων που απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια

Ρητή αναφορά στην προστασία της χώρας ενάντια σε ενεργειακές απειλές περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με το νομοσχέδιο αλλάζει και προσδιορίζεται στενότερα η έννοια της εθνικής ασφάλειας που να δικαιολογεί συνακρόαση. Στην έννοια αυτή εντάσσεται και η προστασία των εγχώριων ενεργειακών υποδομών εκτός από γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Όπως αναφέρεται σχετικά στο νομοσχέδιο, «λόγοι εθνικής ασφάλειας» είναι οι λόγοι που συνάπτονται με την προστασία των βασικών λειτουργιών του κράτους και των θεμελιωδών συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, όπως, ιδίως, λόγοι σχετικοί με την εθνική άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την ενεργειακή ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια.

Δεδομένων των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τελευταία σε ενεργειακές υποδομές διεθνώς, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και η χώρα μας δεν αποκλείεται να γίνει στόχος τέτοιων επιθέσεων ή κινήσεων που απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια. “Δεν απειλείται η χώρα μας από τυχόν ενεργειακό αποκλεισμό;”, ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης παραπέμποντας σε αυτού του είδους τις απειλές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments